Dzūkų žinios

Prieš šventes – nuoširdi gerumo ir atjautos iniciatyva

Dalintis:
Dalė Pupininkaitė.

Tai, kad žmonės, patys patyrę sveikatos problemų ir kitų bėdų, sugeba geriau atjausti vargo ar ligų prispaustuosius, dar kartą įrodė Lazdijų onkologinius ligonius vienijančios organizacijos „Onkologinė savigalba Lazdijuose“ nariai, prieš šventes surengę paramos akciją. Buvo surinkta nemaža pinigų suma ir padovanota dviem ligų ir gyvenimo sunkumų prispaustoms rajono šeimoms.
Labdaringų iniciatyvų autorė Dalė Pupininkaitė pasakojo, jog jos vadovaujamos organizacijos nariai iki šiol globojo senelių namų gyventojus, tačiau šiemet nusprendė, jog pagalbos labiau reikia įvairių problemų turinčioms šeimoms.
„Ieškojome šeimos, kuriai galėtume padėti. Kreipėmės į savivaldybės Socialinės paramos skyrių, kad mums padėtų surasti šeimą, kuriai reikia pagalbos. Pasirinkome šeimą iš Lazdijų, kurios tėvas mirė nuo onkologinės ligos, dukra serga, o mama dirba puse etato, todėl šeima sunkiai gyvena“, – pasakojo D. Pupininkaitė.
Ji sakė, jog jos vadovaujamos organizacijos nariai atkreipė dėmesį ir į Kapčiamiestyje gyvenančią šeimą, kurios tėvas nuolat turi važinėti į gydymo įstaigą, kur jam atliekama dializė, dukra turi klausos negalią, o jos mama yra netekusi darbo.
„Mergaitė yra kurčia, jai yra implantuotas klausos aparatas, kurio maitinimo elementus reikia keisti kas du mėnesius. Šie elementai yra labai brangūs, vienas jų kainuoja apie 50 eurų. Mes nusprendėme, jog reikia šiai šeimai padėti“, – sakė D. Pupininkaitė.
Ponia Dalė sakė, jog jų organizacijos biudžetas yra labai kuklus, todėl jie kreipėsi į rajono žmones ir prašė aukoti. Ji džiaugėsi, jog žmonės išgirdo jų prašymą ir dosniai aukojo. Buvo surinkta net šiek tiek daugiau pinigų, nei buvo planuota.
„Kapčiamiestyje gyvenančiai šeimai padovanosime 600 eurų, o lazdijiečiams – 200 eurų. Manau, tai jiems bent šiek tiek palengvins gyvenimą“, – kalbėjo D. Pupininkaitė.
Ji džiaugėsi, jog geradarių netrūksta. Vieno asociacijos nario dukra, gyvenanti užsienyje, kaip kalėdinę dovaną, atsiuntė du vaikams skirtus brangius klausos aparatus.
„Pastebime, kad rajone yra daug šeimų, kurioms reikia pagalbos, ypač padėti reikia vaikams. Mes tai puikiai suprantame, todėl ir toliau planuojame pagalbą, prieš Velykas, tikiuosi, galėsime vėl pradžiuginti keletą vargų prispaustų šeimų“, – sakė D. Pupininkaitė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: