Dzūkų žinios

Regiono ligoninės keičia darbo profilį ir dalijasi pacientais

Dalintis:
Vidaus ligų, kardiologijos, neurologijos, planinės chirurgijos ir kt. pacientus priima kaimyninės Druskininkų, Varėnos, Lazdijų ligoninės, taip pat sostinės gydymo įstaigos.

Alytaus apskrityje sparčiau daugėjant susirgimų COVID-19 atvejų, regiono ligoninės pagal sostinės medikų nurodymus pertvarko savo veiklą.
Dėl susiklosčiusios situacijos Alytaus ligoninėje kai kurios medicininės paslaugos jau nutrauktos ir jas perima kaimyninės gydymo įstaigos. Alytuje lieka neatidėliotina pagalba, ginekologijos ir akušerijos bei vaikų ligų paslaugos. Insultų klasterines paslaugas perima Santaros klinikos, vidaus ligų, kardiologijos, neurologijos, planinės chirurgijos ir kt. pacientus priima kaimyninės Druskininkų, Varėnos, Lazdijų ligoninės, taip pat sostinės gydymo įstaigos.
Pirmadienį buvo nuspręsta, jog kitoms ligoninėms perduodamų paslaugų sąskaita Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje dar 40-čia lovų bus plečiamas COVID-19 skyrius.
Druskininkų ligoninėje veikia 30 lovų COVID-19 skyrius, jame jau užimtos 26 lovos. Šiame skyriuje gydomi ligoniai iš Lazdijų, Varėnos, Druskininkų, Alytaus ir net Vilniaus. Nors Druskininkų ligoninėje gydomi ir koronaviruso ligoniai, tačiau ligoninė neatsisakė teikti ir kitų paslaugų. Darbas organizuotas taip, jog suspėjama gydyti ir COVID-19 ligonius, ir kitų negalavimų turinčius pacientus.
Gruodžio 1 dienos duomenimis, Alytaus apskrityje per parą nustatyti 86 nauji COVID-19 atvejai, konstatuotos dvi mirtys. Fiksuotas ligos protrūkis Lazdijų globos namuose.
Gruodžio 1 dieną Alytaus mieste COVID-19 sirgo 1196 žmonės, Alytaus rajone – 427, Varėnos rajone – 234, Druskininkų savivaldybėje – 218, Lazdijų rajone – 93 žmonės.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: