Dzūkų žinios

Paprasti patarimai, padėsiantys pagerinti savijautą ir gyvenimo kokybę

Dalintis:

Dėl itin greito ir įtempto gyvenimo ritmo dažnas šiuolaikinis žmogus neskiria pakankamai laiko pasirūpinti savo sveikata. Dėl to labai svarbu leisti sau sustoti, pailsėti nuo kasdienės rutinos bei išsiugdyti tam tikrus sveikus įgūdžius. Psichologai teigia, jog pilnavertė, subalansuota mityba bei reguliarus fizinis aktyvumas gali teigiamai veikti žmogaus kūną, padedant valdyti stresą, depresiją ar nerimą. Tad, šiame straipsnyje pateiksime keletą naudingų patarimų, kaip greitai pagerinti savo savijautą ir gyvenimo kokybę.  

Greitą maistą keiskite į subalansuotą, sveiką mitybą

Norint gerai jaustis, vienas svarbiausių dalykų – tinkama, subalansuota mityba, kuri užtikrintų, jog jūsų kūnas gaus visų reikiamų medžiagų kiekį kasdien. Maistas, kurį vartojate, daro įtaką ne fizinei sveikatai, bet ir emocinei būklei. Kai žmogaus organizmui trūksta būtinųjų maistinių medžiagų, jis gali patirti rimtus sveikatos sutrikimus, išgyventi nerimą ar stresą. Būtent dėl šios priežasties sveikos mitybos specialistai rekomenduoja kasdien suvalgyti pakankamą kiekį vaisių ir daržovių, kuriuose tiek gausu įvairių vitaminų, skaidulų ar kitų mūsų organizmui naudingų medžiagų. Taip pat įtraukite į savo mitybą riešutų ar lęšių, kurie žinomi dėl savo teigiamo poveikio, gerinant širdies darbą. Kiek įmanoma venkite kofeino, cukraus ar kito perdirbto, greitai paruošiamo maisto. 

Skirkite pakankamai laiko miegui

Nors tai ir gali pasirodyti vienas dažniausių patarimų, apie kurį ne kartą girdėjote, vis dar daugelis žmonių miega mažiau nei reiktų. Kiekvieno žmogaus kūnui reikia poilsio, padėsiančio atstatyti energiją bei suteikiančio naujų jėgų. Tai būtina gerai fizinei ir protinei veiklai. Pakankamas miego laikas taip pat reguliuoja hormonus, tiesiogiai susijusius su žmogaus nuotaika ir emocijomis. Kai jaučiate dirglumą ar emocinį disbalansą, didelė tikimybė, kad jūsų organizmui tiesiog trūksta miego. Suaugusiam žmogui paprastai reikia 7 valandų miego per parą, kad kitą rytą jaustųsi kupinas energijos ir būtų geros nuotaikos. Be to, taip pat nepamirškite pasirūpinti ir tinkama miego aplinka. Varlė.lt siūlo didelį ir platų čiužinių pasirinkimą, tad čia tikrai nesunkiai ir greitai išsirinksite tinkamiausią variantą sau. Gi patogus čiužinys, prisitaikantis prie jūsų kūno linkių, ne tik užtikrins gerą miegą, bet ir tinkamą stuburo padėtį. Tiesa, prie gero čiužinio būtina ir nauja patalynė, pasiūta iš kokybiškos medvilnės ar lino, leisianti kvėpuoti kūnui, nekaisti ir neprakaituoti miego metu. https://www.varle.lt/patalyne – neabejotinai rasite geriausią patalynių kainos ir kokybės santykį! 

Kasdien mankštinkitės

Būnant fiziškai aktyviu ir kasdien skiriant tam laiko, visame kūne pagerinama kraujotaka, organizmas praturtinamas deguonimi. Dėl viso to žmogus tampa energingesnis, žvalesnis ir emociškai stabilesnis. Pratimai ir fizinė veikla yra ypač svarbūs tuo atveju, jei dirbate sėdimą darbą. Mankšta užtikrina, jog neprarastumėme fizinės formos, o taip pat leidžia pailsėti protui, atsipūsti. Net ir ilgesnis pasivaikščiojimas su augintiniu yra puiki aktyvaus laisvalaikio forma – svarbu, kad tai taptų kasdieniu įpročiu. Mankšta stiprina raumenis ir kaulus, gerina pusiausvyrą, padeda susitvarkyti su padidėjusiu kraujospūdžiu. Tad, jei dar nesportuojate, pradėkite jau dabar!

Būkite socialus tiek, kiek galite

Komunikacijos trūkumas yra viena didžiausių priežasčių, dėl kurios kyla depresija arba atsiranda kiti fiziniai ar psichologiniai sveikatos sutrikimai. Nesvarbu, koks užimtas esate darbe ar kiek daug pareigų turite šeimoje, pasistenkite šiek tiek laiko skirti savo draugams bei socializuotis su jais. Žmogus negali likti sveikas nebendraudamas su kitais žmonėmis. Komunikavimas su kitais mažina streso lygį, atneša daugiau laimės bei padidina pasitikėjimą savimi. Draugystė – reikalinga kiekvienam, tačiau ji ateis į jūsų gyvenimą tik tada, kai skirsite laiko bendravimui su aplinkiniais žmonėmis. 

Raskite naują hobį

Ar pastebėjote, jog tada, kai užsiimate mėgstama veikla, laikas praskrieja nejučia? Hobis padeda mums būti užsiėmusiems, tačiau tuo pačiu ir leidžia užmiršti problemas darbe ar asmeniniame gyvenime, atsiriboti nuo spaudimo, jaučiamo iš aplinkos. Kai esame susidomėję tam tikra veikla ir mėgaujamės ja užsiimdami, užtikrintais žingsniais keliaujame prie geresnės emocinės savijautos. Tai yra puikus būdas, norint tiek pasikelti nuotaiką, tiek geriau jaustis savame kailyje. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: