Dzūkų žinios

Planuojate vykti į Vengriją? Sužinokite daugiau apie šios šalies virtuvę

Dalintis:

Kelionė į Vengriją tikrai nepareikalaus labai daug jūsų laiko, juo labiau, kad ten galima nuvykti itin įvairiomis transporto priemonėmis. Taigi, nieko keista, kodėl būtent ši šalis tampa dažnu apsirinkimu. Tie, kurie Vengrijoje jau svečiavosi ne kartą, ko gero, išbandė jau ir ne vieną patiekalą ir valgomų lauktuvių parvežė. Tačiau tie, kurie ten lankysis pirmą kartą, turėtų nepraleisti progos bei sužinoti daugiau apie šios šalies virtuvę. Atlikus tokius namų darbus, viešnagės metu tikrai nebeteks spėlioti, ką reiškia vienas ar kitas pavadinimas, ar kokį patiekalą išbandyti pirmiau. 
Ne paslaptis, kad kiekviena šalis garsėja savo tradiciniais patiekalais, kuriuos pirmiausia ir nori išbandyti atvykusieji pirmą kartą. Vengrija – taip pat ne išimtis. Tad, jei nuspręsite, kad geriausia šią šalį pažinti per jos tradicinius patiekalus, tokiu būdu nepraleiskite progos paragauti tradicinio guliašo, kuris yra ne tik labai skanus ir sotus, bet ir puikiai sušildys žvarbią rudens ar šaltą žiemos dieną. Norintieji šiek tiek lengvesnio patiekalo, turėtų atkreipti dėmesį į virtą, mėsa ir ryžiais įdarytą papriką, pagardintą pomidorų padažu. Na, o, jei negalite gyveni be žuvienės, tai būtinai paragaukite tos, kurią verda šios šalies žmonės.
Ar galime rasti tarp mūsų šalies ir šios šalies virtuvių panašumų? Nesunku pastebėti, kad grietinė yra vienas bene labiausiai mylimų maisto produktų lietuviškoje virtuvėje. Ji dažnai naudojama ne tik gaminant pačius įvairiausius patiekalus, bet ir jau pagamintos sriubos, užkandžiai, troškiniai ar kiti  patiekalai  taip pat yra dažnai ja gardinami. Taigi, belieka pridurti, kad būtent šį komponentą labai dažnai galima išvysti ir vengriškoje virtuvėje – grietinė ypač dažnai yra naudojama tam, kad bent šiek tiek sušvelnintų ugnimi alsuojančius šios šalies patiekalus. 
Nereikia ir sakyti – desertas taip pat yra svarbi pietų ar vakarienės dalis, o kartais gali pasimėgauti tiesiog vien tik juo, be jokių kitų patiekalų. Bene vienas dažniausių pasirinkimų, ką desertui pasiūlys šios šalies žmonės, yra blyneliai. Tiesa, čia jie šiek tiek kitokie nei pas mus – pačių įvairiausių formų, su pačiais įvairiausiais įdarais bei pagardais. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: