Dzūkų žinios

Atliekų išvežimo grafikai derinami su kelių valymo darbais

Dalintis:
Vežėjai atliekų konteinerių ištuštinti važiuoja tik gavę iš savivaldybės ar seniūnijos informaciją, kad yra nuvalyti keliai.

Dėl apsnigtų, užpustytų, sunkiai išvažiuojamų kelių stringa atliekų surinkimas ir jų išvežimas. Didžiausia problema tai tapo kaimiškose vietose. Jų gyventojai skundžiasi laiku neišvežtomis atliekomis, tačiau to padaryti neįmanoma, nes nėra galimybės prie konteinerių privažiuoti.
Atliekas surenkantys vežėjai kelių nevalo – jų priežiūra rūpinasi savivaldybės. Todėl šioje situacijoje visi atliekų vežimo grafikai derinami su savivaldybių organizuojamais kelių valymo darbais.
Tik gavus savivaldybės ar seniūnijos patvirtinimą, kad kelias yra nuvalytas ir juo gali važiuoti sunkiasvoris automobilis, organizuojamas papildomas konteinerių apvažiavimas ir ištuštinimas.
Neretai gyventojai, norintys, kad atliekos būtų kuo greičiau išvežtos, skambina ir sako, kad kelias iki jų konteinerių traktoriumi jau nuvalytas. Tačiau paaiškėja, kad taip nuvalytu keliu sunkiasvorė technika išvažiuoti negali – norint ja pasiekti konteinerius, kelias turi būti nuvalytas greideriu, nustumdytas sniegas, kad automobilis neužklimptų.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras patikina, kad visos atliekos bus surinktos, konteineriai ištuštinti, kai tik bus galimybė prie jų privažiuoti, o apie tą galimybę gauta informacija iš savivaldybės ar seniūnijos.
Atėjusi gili žiema ir sudėtingas metas iš visų reikalauja supratingumo ir kantrybės. Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras atsiprašo už laikinus nepatogumus.

ARATC inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: