Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Buvusi Socialinių paslaugų centro direktorė, save apibūdinanti kaip sukaupusią patirties įvairiose srityse, nestokojančią kompetencijos asmenybę, savo buvusią darbovietę nugramzdino į 60 000 Eur skolas. Dabartinė laikinoji įstaigos direktorė turi rangytis kaip ungurys, kad atsiskaitytų su prekių tiekėjais. O gal buvusi įstaigos direktorė galėtų su vietiniais prekių tiekėjais, įvertinusi savo sukauptą patirtį, pati atsiskaityti užgyventomis prekėmis, taip sumažindama įstaigos finansinę naštą? Galbūt kai kurios prekės dar užsilikę neišpakuotos ir gražiai padėtos namų palėpėje?

• Vandenų vadas niekaip neišlipa iš problemų liūno. Iš pradžių su etikos sargais sprendė interesų konfliktą, po to prasidėjo vandentiekio avarijos, po kurių lazdijiečiams iš čiaupų pasipylė į kavą panašus skystis. O vyšnią ant nelaimių torto uždėjo koronavirusas, sugriebęs į savo glėbį net 7 vandentiekininkus. Dar du šios įmonės darbuotojai susirgo kiek anksčiau. Panašu, kad Seirijams dar teks ilgokai palaukti, kol įvyks lemtingas miestelio prijungimas prie centralizuoto vandentiekio.

• Dzūkai kalba ir stebisi,  ar gali taip būti, kad teisę į nemokamą maitinimą turintys sunkiai gyvenančių šeimų vaikai, mokydamiesi nuotoliniu būdu, sulaukia į namus nekokybiškų maisto produktų? Ar gali taip būti, kad šį maistą tiekia daugelio savivaldybės skelbtų konkursų teikti maitinimo paslaugas laimėtoja – bendrovė „Paukščių gojus“, lazdijiečių vadinama šios paslaugos monopoliste? Kai kurie lazdijiečiai teigia, kad taip būti gali, nes patys su tuo susidūrė. Cimakauskų valdomas verslas Lazdijų rajone laimi maitinimo paslaugų konkursus vieną po kito, o laimėtos sumos jau siekia beveik 170 tūkst. eurų. Ir kas pasakys, kad Lazdijuose neklesti verslas? Aišku, ne visas klesti, o tik tas, kuris arčiau valdžios.

• Vienas veikėjas, prisistatantis Lazdijų sporto klubo „Sakalas“ prezidentu, neseniai savo feisbuko paskyroje pranešė, koks jis atsakingas ir atsakantis už savo žodžius, dievagojosi, kad nepriklauso jokiai politinei partijai. Tiesa yra ta, kad šis prezidentas iki 2021-04-23 vis dar priklausė konservatorių partijai, tačiau šios partijos skyriaus pirmininkui, vicemerui patekus į „užkrečiamųjų treniruočių“ skandalą, kažkaip netikėtai ir nelauktai nusprendė palikti partiją. Atsitiktinumas ar ne, bet ši išėjimo iš partijos data labai jau artima vicemero skandalo datai. O gal „Sakalo“ prezidentas išėjo iš partijos, gelbėdamas vicemero užpakalį, kad nebūtų politinio sąlyčio taškų? Tiesa, prezidentas labai jautrus kritikai, nes jam nepalankius komentarus socialiniuose tinkluose operatyviai ištrina. Todėl kas norėtų viešai suabejoti jo atsakingumu, geriau tegul nesivargina ir nieko nerašo feisbuke. Kaip sakoma, mažiau žinosit, ramiau gyvensit.

• Lazdijuose atsirado rizikuoti nebijanti gydytoja, kuri į nusižengimus įklimpusiam vicemerui išrašė nedarbingumą atgaline data. Įdomu, kiek tokia paslauga kainuoja? Vicemero maršas be kaukės sausio 13 dieną policijos buvo deramai įvertintas – jam paskirta bauda, drąsuolis turės patuštinti kišenę. Puikus pavyzdys rajono žmonėms!

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: