Dzūkų žinios

Pradėjo darbą naujasis „Lazdijų šilumos“ vadovas

Dalintis:
„Lazdijų šilumos“ direktorius Remigijus Aleksandras Viniarskas.

Po pusmečio pertraukos bendrovė „Lazdijų šiluma“ turi naują vadovą. Darbą bendrovėje pradėjo kovo mėnesį konkursą laimėjęs druskininkietis Remigijus Aleksandras Viniarskas. Jis šią savaitę susitiko su rajono savivaldybės vadovais ir pasidalino savo veiklos vizija.

„Lazdijų šilumos“ direktoriaus postas liko tuščias, kai praėjusių metų pabaigoje klastingasis COVID–19 Anapilin išsivedė tuometinį bendrovės direktorių Virgaudą Šerėną.

Kovo mėnesį „Lazdijų šilumos“ direktoriaus antrankos komisijai vadovavęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas teigė, jog direktoriaus atrankos konkursui buvo suformuota šešių atsakingų asmenų komisija, kuri nuotoliniu būdu organizavo konkursą.

„Norą dalyvauti konkurse pareiškė keturi asmenys, tačiau pačiame konkurse dalyvavo trys pretendentai. Daugiausia balų surinko R. A. Viniarskas, jis ir buvo pripažintas konkurso nugalėtoju“, – sakė S. Petrauskas.

„Dzūkų žinių“ paklaustas, ką norėtų nuveikti dirbdamas „Lazdijų šilumoje“, naujasis direktorius sakė:

„Kadangi daugelį metų dirbau labai progresyvioje ir inovatyvioje kompanijoje „Litesko“, tai ten turėjau galimybę suformuoti savo šiuolaikišką požiūrį į modernius šilumos energijos panaudojimo sprendimus. Manau, jog ši patirtis padės man Lazdijuose šiuolaikiškai plėtoti bendrovės veiklą, įdiegiant pažangiausias technologines naujoves. Sieksiu, jog šildymas Lazdijuose būtų ekonomiškas ir mažiau teršiantis gamtą.

Gerai tai, kad puikiai žinau situaciją „Lazdijų šilumoje“, man nereikės daug laiko viską įvaldyti, į mano perkvalifikavimą bendrovei nereiks investuoti.

Man svarbu, kad su šilumos energetika būtų supažindinta kuo platesnė visuomenės auditorija, todėl planuočiau vaikams ir moksleiviams rengti ekskursijas į bendrovę ir supažindinti su šilumos gamybos ir paskirstymo procesais. Pasiūlysiu Lazdijų rajono vadovams sudaryti palankias sąlygas vietos jaunimui, mokant stipendiją, studijuoti šiluminę energetiką, kad paskui jie sugrįžtų atgal į savo gimtąjį rajoną ir kaip profesionalai dirbtų pagal įgytą specialybę.“

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: