Dzūkų žinios

Tradicinės šeimos sergėtojai neketina pasiduoti europietiškoms madoms

Dalintis:
Tarp tūkstančių šeimų, kurios dalyvavo akcijoje ir viešai išreiškė savo pagarbą tradicinei šeimai, buvo ir mūsų krašto atstovų.

Kol vieni bando aiškinti, kad esame blogi europiečiai, nes iki šiol nepriėmėme Partnerystės įstatymo, kiti aktyviai gina tradicinę šeimą ir rengia protesto akcijas už jos išsaugojimą.

Praėjusį savaitgalį tradicinės šeimos šalininkai sostinėje surengė Šeimų maršą, kurio metu visiems pademonstravo, jog neketina taip paprastai atsisakyti tradicinių vertybių ir pulti į kosmopolitinių įpročių ir papročių glėbį. Tarp tūkstančių šeimų, kurios dalyvavo akcijoje ir viešai išreiškė savo pagarbą tradicinei šeimai, buvo ir mūsų krašto atstovų.

Su vienu iš jų, šalia Kapčiamiesčio gyvenančiu architektu Ričardu Vyšniausku, kuris su gausia savo šeima dalyvavo šiame renginyje, kalbamės apie šią akciją ir apie tai, kokie galimi pavojai laukia mūsų visuomenės, jei būtų priimtas Partnerystės įstatymas ir būtų leista kurti tos pačios lyties asmenų šeimas.

Ričardas Vyšniauskas į renginį vyko su visa savo šeima – žmona ir penkiomis atžalomis.

– Kaip vertinate šią akciją, ar ji pavyko?

– Tai tikrai puikus ir prasmingas renginys. Viskas kuo puikiausiai pavyko. Neįvyko jokių incidentų, politikai nedalyvavo, kalbėjo paprasti žmonės, buvo puiki nuotaika, žmonės aiškiai parodė savo poziciją šiuo klausimu. Važiavau su žmona ir trimis savo mažais vaikais, o Vilniuje prisijungė dar du ten gyvenantys mūsų vaikai. Atmosfera buvo puiki, dar ir Prezidentas sveikino, tik gaila, kad paskui lyg ir pakeitė savo nuostatas.

– Kaip manote, ar pavyks sustabdyti Partnerystės įstatymo priėmimą?

– Sunku pasakyti. Iki birželio 2 dienos Lietuva turi įvykdyti ES reikalavimus, nes paskui laukia sankcijos. Estai ir latviai pasidavė spaudimui, o Lietuva dar laikosi. Nors pirmadienį penkiolikos šalių ambasadoriai pareiškė, jog Lietuva turi priimti šį įstatymą. Manau, kad tikroji Lietuva, o ją įsivaizduoju nuo Klaipėdos iki Kauno, palaiko tradicinę šeimą, viską gadina Vilnius su savo prisitaikėliškumu. Manau, kad apie 80 proc. Klaipėdos, Kauno gyventojų palaiko tradicinę šeimą, o Vilnius viską gadina, jie bepročiai, nesupranta įstatymo pasekmių.

– Ar neįžvelgiate, kad, pasinaudodama šia situacija, gali susiformuoti nauja politinė jėga, kuri bandys eiti į rinkimus?

– Politikas iš manęs prastas, visko gali būti, bet tai, kas dabar vyksta su mūsų vertybėmis, tai yra bėda. Jos naikinamos. Jei iš tikrųjų bus priimtas toks, kaip dabar parengtas, Partnerystės įstatymas, tada reikia išvažiuoti iš Lietuvos.

– Ar šioje akcijoje nieko nesutikote iš lazdijiečių?

– Mes vėlavome į akciją, todėl važiavome link autostrados tiesiai, per Alytų, nemačiau pažįstamų lazdijiečių, nors buvo gausybė žmonių. Vien tam, kad įvažiuotume į autostradą, vedančią į Vilnių, teko laukti pusantros valandos. Pradėjo važiuoti žemaičiai su geltonais vilkikais, o kiti važiavo paskui. Iki Vilniaus važiavo ištisinė kolona.

– Kaip vertinate konservatorių persivertimą: jie visada buvo už tradicinę šeimą, o dabar persivertė ir gražiai sako, kad visiems užteks vietos?

– Čia viskas labai paprasta. Jei nebūčiau dirbęs savivaldybėje, tai nesuprasčiau, dabar, kai padirbau, tai esmę suprantu. Viskas vyksta dėl pinigų. Arba mes visi atsukam užpakalius, tada gausime pinigų, o jei ne, tai pinigų nebus. Jų partijos pirmininkas ir ministras uoliai vykdo Briuselio reikalavimus, o partijos nariai yra priversti paklusti.

Jei nebūtų vengrų ir lenkų, kurie taip pat priešinasi šiam ES reikalavimui, būtų sunkiau. Gerai, kad turime bendraminčių. Dabar yra lenkai ir vengrai, kurie nesutinka su tuo ir priešinasi. Jie Briuseliui sako: arba jūs pakeičiat savo reikalavimus dėl šeimos, arba mes išstojame iš ES.

Atsukti subinės negalima. Lietuviai visais laikais priešinosi iki paskutiniųjų – ir dėl krikšto, ir dėl kitų intervencinių dalykų, tai ir čia tas pats.

– Kaip Jums atrodo, ar regionuose palaikomas Partnerystės įstatymas?

– Provincijoje, manau, daugelis palaiko tradicinę šeimą, bet bijo apie tai garsiai kalbėti. Man viena kolegė sakė, kad nekariaučiau su valdžia dėl tradicinės šeimos, nes greitai visi būsim belyčiai. Visi bijo. Jei vyks referendumas, visiems bus liepta teisingai balsuoti, balsuos ir Lazdijai, nes tai bailus kraštas.

Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su autoriaus nuomone.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: