Dzūkų žinios

Ar valdžiai užteks jėgų ir noro įveikti mieste telkšančią balą?

Dalintis:
Po lietaus gyventojams sudėtinga įveikti Senamiesčio gatvėje telkšančią balą.

Bendruomenės pasitikėjimas vietos valdžia nemaža dalimi priklauso nuo to, kaip seniūnija, savivaldybė sugeba spręsti žmonėms aktualias problemas, kartais, atrodytų, net ir labai menkas.

Tačiau neretai tų sprendimų nebūna, o valdžios institucijos problemą kaip karštą bulvę mėto vieni kitiems.

Redakcija gavo Lazdijų gyventojų skundų dėl situacijos Senamiesčio gatvėje. Po lietaus ten susidaro milžiniška bala, kurią prilijus sudėtinga aplenkti. Maža to, kad didžiulė bala telkšo viduryje miesto, bet ten susikaupęs vanduo jau pradėjo ardyti neseniai išlietą asfaltą.

„Dzūkų žinios“ kreipėsi į Lazdijų miesto seniūnijos seniūnę Vaidą Gazdziauskienę, norėdamos sužinoti, ar seniūnė žino apie šią problemą ir kaip ketina ją spręsti.

Ponia Vaida „Dzūkų žinioms“ sakė, jog apie Senamiesčio gatvėje telkšančią balą ji puikiai žinanti.

„Taip, ten yra problema. Panašu, jog toje vietoje reikia daryti drenažą, gal net prijungiant prie jo ir šalia esantį namą. Mačiau, jog nuo nuolatinės drėgmės jau pradėjo trupėti asfaltas, todėl problemą reikia spręsti. Seniūnija neturi galių tai išspręsti, reikia savivaldybės įsikišimo. Informavau apie tai Vietinio ūkio skyrių, gal jie suras sprendimą“, – sakė seniūnė.

Lietaus vanduo graužia nesenai ištiestą asfaltą.

Kreipėmės į Vietinio ūkio skyrių ir jų paklausėme: „Ar jums žinoma vandens nenubėgimo nuo asfalto problema Senamiesčio gatvėje? Kaip ir kada ketinate ją išspręsti?“

Netrukus gavome skyriaus vedėjos Indrės Adomynienės atsakymą: „Apie problemą Senamiesčio g. dėl besikaupiančio vandens informacijos nesame gavę. Įvertinsime situaciją ir priimsime sprendimą, kaip galima būtų šią problemą išspręsti. Taip iš karto, neapžiūrėję vietoje, negalime priimti sprendimo“. 

Susidaro įdomi situacija – seniūnė tikino pranešusi apie balos problemą Vietinio ūkio skyriui, tačiau šio skyriaus vedėja rašo, jog apie balą nieko nėra girdėjusi. Panašu, kad kažkuri valdžios atstovė sako netiesą. Įdomu, kuri meluoja – seniūnė ar skyriaus vedėja? Reikia tikėtis, jog abi moterys kažkaip susitiks ir akis į akį išsiaiškins, kas sako netiesą, bei imsis kartu spręsti balos problemą.

O gal problemos jau nebėra? Juk keletą dienų gerokai pakaitino saulė ir bala jau apdžiūvo. Tai irgi sprendimas, bet laikinas, tik ar tai pridės gyventojų pagarbos ir pasitikėjimo vietos valdžia?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: