Dzūkų žinios

Tarp reikalaujančiųjų nuomonių įvairovės „valstiečių“ gretose ir žinomas Lazdijų politikas

Dalintis:
Rezoliucijos rengėjai sako, kad reikia ne didinti, o mažinti asmenybių įtaką priimamiems sprendimams ir stiprinti partijos narių galią.

Keturi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyrių pirmininkai, įskaitant Tomą Tomiliną, ateinantį šeštadienį Naisuose vyksiančiam partijos suvažiavimui parengė rezoliuciją, kuria siūlo pareikšti, kad partijai yra reikalinga nuomonių įvairovė, ir siekį mažinti asmenybių įtaką priimamiems sprendimams.

Šią rezoliuciją pasirašė ne tik partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Tomas Tomilinas, bet ir dar trys partijos skyrių pirmininkai – Kupiškio skyriaus pirmininkas Vidmantas Paliulis, Plungės skyriaus pirmininkas Mantas Černiauskas, Anykščių skyriaus pirmininkas Antanas Baura ir Lazdijų skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis. Taip pat dar 17 partijos narių.

„Mums reikalinga idėjų ir pasiūlymų įvairovė, mes norime laisvos polemikos partijoje ir frakcijoje bet kuriomis temomis“, – teigiama rezoliucijoje.

Rezoliucijos rengėjai sako, kad reikia ne didinti, o mažinti asmenybių įtaką priimamiems sprendimams ir stiprinti partijos narių galią. Atsižvelgdami į tai, jie siūlo nepritarti įstatų pakeitimams, kuriais siūloma numatyti, kad pirmininko pavaduotojus suvažiavimas tvirtintų pirmininko teikimu. Rezoliucijos autoriai siūlo palikti galioti šiuo metu veikiantį įstatų mechanizmą dėl valdybos rinkimo ir sutrumpinti pirmininko bei valdybos kadenciją iki 2 metų, kad nariai turėtų dažnesnę galimybę patikrinti pasitikėjimą savo atstovais. Jie taip pat siūlo neužverti durų partijos draugams, palaikytojams, per pastaruosius 5 metus dirbusiems kartu ir įrodžiusiems savo lojalumą sąjungai arba vykdžiusiems pareigas LVŽS deleguotose pozicijose.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: