Dzūkų žinios

Jaunieji Lazdijų krepšininkai sužibėjo tarptautiniame turnyre

Dalintis:

Lazdijuose auga perspektyvi krepšininkų karta. Treneris Ričardas Čepononis ne tik augina Lietuvos krepšiniui naujus čempionus, bet jo auklėtiniai puikiai pasirodo tarptautinėse varžybose, garsindami ne tik Lazdijų, bet ir Lietuvos vardą.

Prieš savaitę Bulgarijoje vykusiame tarptautiniame turnyre „Basketball Poseidon 2021“ trenerio R. Čepononio vadovaujami Lazdijų krepšininkai U–17 amžiaus grupėje tapo turnyro nugalėtojais.

Kaip „Dzūkų žinioms“ pasakojo nugalėtojų treneris, tarptautinis krepšinio turnyras Primorsko kurorte vyksta jau 14 metų. Į jį suvažiuoja jaunieji krepšininkai iš daugelio Europos šalių.

„Kadangi šiemet buvo pandemija, tai turnyre dalyvavo mažiau komandų – iš Bulgarijos, Rumunijos, Ukrainos, Turkijos, tačiau konkurencija buvo rimta. Turėjome keturis susitikimus, du iš jų buvo nesunkūs, tačiau kiti du – tikrai nelengvi, pareikalavę daug jėgų, ypač finalinis susitikimas su Bulgarijos jaunimo čempionais. Varžovus palaužėme septyniais taškais ir tapome turnyro nugalėtojais“, – pasakojo R. Čepononis.

Trenerio teigimu, šiame turnyre lazdijiečiai dalyvauja jau trečią kartą ir visada iš Bulgarijos sugrįžta su nugalėtojų trofėjais.

Šiemet turnyro kovas, anot trenerio, stebėjo nemažai žiurovų, daugiausia poilsiaujančiųjų šiame Bulgarijos kurorte, įsikūrusiame šalia Turkijos sienos.

Pasidomėjus, kas sudarė nugalėtojų komandą, R. Čepononis teigė, jog tai 15–16 metų jaunuoliai iš Lazdijų, Kapčiamiesčio, Krosnos, taip pat vienas vaikinas iš Punsko.

Laisvu nuo varžybų metu lazdijiečiai susipažino su Bulgarija, aplankė šios šalies pilis, kitas įžymias vietas, plaukiojo laiveliais.

„Tokie turnyrai ir išvykos į užsienį – puiki paskata jauniesiems krepšininkams. Tai ir tarptautinė patirtis, ir galimybė plėsti savo akiratį, šiek tiek papramogauti. Puiku, kad prie šios išvykos finansavimo prisidėjo Lazdijų rajono savivaldybė, skyrė pinigų iš sporto veiklų programos lėšų“, – sakė treneris.

Pasidomėjus, ar tie jaunuoliai iš komandos seniai treniruojasi, treneris sakė, jog su jais dirba jau aštuonerius metus, nuo pirmos, antros klasės, todėl vieni kitus puikai pažįsta.

Trenerio teigimu, Lazdijų jaunieji krepšininkai intensyviai terniruojasi, net penkis kartus per savaitę, komandoje vyrauja puiki darbo etika, todėl pasiekė gerų rezultatų ir Lietuvoje.

„Mūsų jaunuoliai yra užėmę trečią vietą Lietuvoje, iš šios komandos turime ir Lietuvos rinktinės narį, kuris šiemet žaidė tarptautiniame Šiškausko turnyre Kaune. Tai buvo pirmas kartas, kai lazdijietis buvo pakviestas atstovauti Lietuvos rinktinei, kalbu apie Martyną Kancevičių. Jam dar tik 15 metų, o jo ūgis 203 cm, juo susidomėjo „Žalgirio“ klubas, jis pakviestas į šios komandos dublerių stovyklą“, – kalbėjo treneris.

Treneris teigė, jog jo tikslas – išugdyti vaikinus, kurie toliau siektų sporto aukštumų, kurie žaistų ne tik jaunimo, bet ir vyrų krepšinio komandose.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: