Dzūkų žinios

Gelbėtis nuo slidžių šaligatvių galėtų padėti ir patys miesto gyventojai

Dalintis:
Prie šaligatvių barstymo galėtų prisidėti ir patys Lazdijų gyventojai, jei mieste būtų pastatyta pakankamai dėžių su smėliu ar smėlio ir druskos mišiniu.

Panašu, kad ironiškas posakis „žiema vėl užklupo netikėtai“ puikiai tinka Lazdijų miesto ir kai kurių kitų rajono gyvenviečių tvarkdariams, laiku nespėjusiems sureaguoti į žiemos išdaigas. Tiesa, Lazdijų miesto seniūnijos seniūnė Vaida Gazdziauskienė taip negalvoja, ji įsitikinusi, jog Lazdijų šaligatvių būklė yra kontroliuojama.

Praėjusį savaitgalį socialiniai tinklai buvo pilni ironiškų pastabų apie Lazdijų miesto slidžius šaligatvius ir masinį lazdijiečių slidinėjimą ir „zuikių gaudymą“.

Lazdijietė, organizacijos „Onkologinė savigalba Lazdijuose“ vadovė Dalė Pupininkaitė „Dzūkų žinioms“ pasakojo, jog savaitgalį miesto šaligatviai buvo kaip stiklas, jais buvo sunku vaikščioti.

„Eiti šaligatviu buvo misija neįmanoma. Aš pati turėjau reikalų mieste, tai teko išbandyti tą slidumą. Du kartus nugriuvau, nusibalnojau kelius, gerai, kad nepatyriau rimtesnių traumų. Savaitės pradžioje situacija buvo šiek tiek pagerėjusi, tačiau vaikščioti šaligatviais vis dar nebuvo saugu“, – pasakojo ponia Dalė.

Jos nuomone, miesto šaligatviai turėtų būti prižiūrimi geriau, nes seniūnija turi darbininkų, kurie per slidumas galėtų rimčiau padirbėti.

Mieste pastatytos 36 dėžės, į kurias pilamas smėlis. Žmonės gali imti iš jų smėlį ir barstyti, jei kur nors viešoje vietoje yra slidus šaligatvis.

„Galėtų nepagailėti druskos ir smėlio bent centrinių gatvių šaligatviams“, – sakė D. Pupininkaitė.

Ji pastebėjo, jog prie šaligatvių barstymo galėtų prisidėti ir patys Lazdijų gyventojai, jei mieste būtų pastatyta pakankamai dėžių su smėliu ar smėlio ir druskos mišiniu.

„Esu tikra, kad žmonės tikrai pabarstytų šalia savo namų esančius šaligatvius, tik reikia, kad būtų pakankamai dėžių su smėliu. Manau, kad lazdijiečiai tikrai neatsisakytų padaryti šį visiems svarbų darbą“, – sakė D. Pupininkaitė.

Ji teigė tikėjusi, jog šią žiemą miestas bus geriau prižiūrėtas, nes daug buvo kalbėta apie naujai įsteigtą įmonę „Lazdijų paslaugos“, kuri turėjo rūpintis rajono gyvenviečių tvarka.

„Deja, niekas nepasikeitė, naujoji įstaiga neveikia, tik direktorius ima atlyginimą, o šaligatviai ir gatvės labai blogai tvarkomos“, – teigė D. Pupininkaitė.

Lazdijų miesto seniūnė V. Gazdziauskienė teigė, jog situacija Lazdijuose yra kontroliuojama, antradienį buvo nuvalyti visi šaligatviai, darbininkai kasdien dirba nuo ankstyvo ryto.

„Mieste esame pastatę 36 dėžes, į kurias pilame smėlį. Žmonės gali imti iš jų smėlį ir barstyti, jei kur nors viešoje vietoje yra slidus šaligatvis. Tas slidumas tik nuo savaitgalio, o konteineriai jau tušti. Nuolat juos pildome. Žmonės tikrai gali naudoti tą smėlį, bet ne namo neštis, o barstyti pavojingas viešas vietas“, – sakė seniūnė.

Redakcijos duomenimis, labai slidūs šaligatviai ir Šeštokų miestelyje bei dar kai kuriose gyvenvietėse.

Miesto šaligatviai turėtų būti prižiūrimi geriau, nes seniūnija turi darbininkų, kurie per slidumas galėtų rimčiau padirbėti.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: