Dzūkų žinios

Kaip pasirūpinti drabužiais, kad jie tarnautų ilgiau?

Dalintis:

Mūsų spintoje yra drabužių, kurie yra gražesni, patogesni ir geresni nei kiti drabužiai. Todėl, kai baigiasi mėgstamo megztinio ar patogiausių džinsų era ir tenka juos išmesti, gali būti liūdna. Kita vertus, yra keletas taisyklių, kurios gali prailginti esamų rūbų gyvenimą. Keičiantis metų laikams keičiasi ir mūsų spintos, todėl svarbu tinkamai paruošti drabužius prieš dedant juos į spintos gilumą. Svarbu žinoti, kad skirtingų medžiagų drabužius reikia ne tik skalbti skirtinga temperatūra ar specialiais režimais, bet ir naudoti skirtingas skalbimo priemones. Mes patarsime, kaip padaryti viską, kas geriausia.

Medvilnė gali būti paprasčiausia priežiūros medžiaga, kurią galime rasti kiekvieno drabužių spintoje

  • Storus medvilninius audinius rekomenduojama skalbti iki 60 laipsnių, o plonesnius medvilninius – iki 40 laipsnių temperatūroje. Skalbiant tokius drabužius nerekomenduojama naudoti baliklio. Taip pat būtina atskirti spalvotas medžiagas nuo juodos ar baltos ir naudoti tik specialias valymo priemones.
  • Trikotažas-galima skalbti tik rankomis arba naudojant specialią „švelnią” skalbimo mašinos programą žemoje temperatūroje. Džiovinti geriausia ant medvilninio rankšluosčio, kad jis sugertų drėgmę ir nedeformuotų drabužių. Palyginkite geriausią žemą temperatūrą kelis kartus stumdami toje pačioje padėtyje.
  • Viskozė – medžiaga, jautri aukštai temperatūrai. Nerekomenduojama skalbti aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, galima palyginti tik silpniausią programą.
  • Šilko skalbimo mašina nerekomenduojama, nes tai ypač gležna medžiaga. Šilkinius drabužius geriausia džiovinti cheminėje valykloje, jei jie nėra kruopščiai išskalbti rankomis. Kad spalva išliktų ryški, paskutinio skalavimo metu į vandenį galite įpilti šiek tiek acto ir būtinai išdžiovinkite drabužius pavėsyje.

Labai svarbu pasirinkti natūralaus pluošto audinį, kuris ne tik džiugina akis, bet ir džiugina visą kūną

Dabartiniai audinių gamintojai ištobulino audinių gamybą, todėl net poliesteris gali būti toks pat malonus liesti kaip šilkas. Tačiau užtenka vieną kartą užsidėti ir viskas tampa aišku: kūnas prakaituoja, o audiniai jaučia nemalonų pojūtį prisilietus prie odos. Todėl verta rinktis Europos audinių gamintojų drabužius. Poliesteris ar kiti sintetiniai pluoštai taip pat yra geri: jie gali sustiprinti ir pailginti audinio tarnavimo laiką bei suteikti jam lankstumo stokojančių savybių.Todėl, jei turite galimybę, rinkitės vilnos, šilko, medvilnės, viskozės, lino, kašmyro ir palyginti retų pieno ar sojų baltymų bei apdoroto bambuko pluošto audinius.

Išties verta paminėti ir aprangos siluetą. Geri drabužiai visada patogūs, gerai dėvimi ir nereikalauja dažno taisymo, kaip ir bliuzonai moterims iš diavolesa.lt. Pagal gaminio raštą siūlės siuvamos tiesiai ir simetriškai. Lietuvoje gaminantys gamintojai turi daugiau galimybių užtikrinti siuvimo kokybę, o ne gaminti ten, kur negali nuolat kontroliuoti gamybos proceso. Kai gaminamos nedidelės partijos, kiekvienas gaminys yra „išlyginamas“ ir tikrinamas, siekiant užtikrinti aukštą siuvimo kokybę. Taigi, siūlau neieškoti geros suknelės – ją tikrai galima pasigaminti ir Lietuvoje https://www.diavolesa.lt/19-moteriski-drabuziai.

Laikykitės šių patarimų ir jūsų drabužiai bus patvaresni. Jei nežinote, kokios medžiagos drabužiai, visą informaciją galite rasti etiketėje. Jei planuojate ilgą laiką būti be drabužių, visus daiktus sudėkite į specialų maišelį. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: