Dzūkų žinios

Naujausias sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio įsakymas: „Uždrausta gerti ir valgyti renginiuose“

Dalintis:

Didėjant užsikrėtimų Omikron virusu atvejams, didėja rizika juo užsikrėsti dalyvaujantiems šventėse ir masiniuose renginiuose. Todėl sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys sugriežtino reikalavimus ir atsakomybę renginių organizatoriams ir jų dalyviams. Surengti ūkininkų šventę Seirijuose bus tikras iššūkis jos organizatoriams.

– Vyresni nei 6 metų žiūrovai ir (ar) dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas viso renginio uždarose erdvėse metu privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną (toliau – respiratoriai).

– Renginio organizatoriai privalo užtikrinti respiratorių dėvėjimo kontrolę viso renginio uždaroje erdvėje metu ir neaptarnauti respiratorių nedėvinčių asmenų.

– Neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės respiratorių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei, rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

– Iki renginio ir per pertraukas leisti vaizdo ar garso įrašą apie privalomą respiratorių dėvėjimą, saugaus atstumo laikymąsi, rankų dezinfekcijos būtinybę bei draudimą valgyti ir gerti salėje.

– Renginio vietoje dalinti žiūrovams respiratorius.

– Rekomenduoti vyresniems nei 6 metų asmenims renginiuose atvirose erdvėse, kai nėra išlaikomas saugus, ne mažesnis kaip 2 metrų, atstumas nuo kitų asmenų, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus), dėvėti respiratorius arba medicinines kaukes, kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną.

– Nustatyti, kad prie įėjimo į renginio vietą renginio organizatorius privalo pateikti informaciją (ne mažesnio nei A4 formato matomą užrašą) paslaugų gavėjui apie tai, kad šis renginys organizuojamas tik asmenims, atitinkantiems vieną iš Nutarimo 3.1.1 papunktyje nurodytų kriterijų ir kad renginio metu privaloma dėvėti respiratorius, jei renginys organizuojamas uždaroje erdvėje.

Įsakymas galioja nuo 2022 metų sausio 17 d.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: