Dzūkų žinios

Sodo namelyje – ginklų arsenalas ir sovietinė simbolika

Dalintis:
Policija skelbia, kad įtariamasis niekada neturėjo leidimo ginklams laikyti.

Alius Mikelionis

Kovo 11 d. Miroslave patruliavusiems policininkams pravažiuojančio „Nissan Terrano“ vairuotojas parodė nepadorų gestą. Policininkai stabdė visureigį, bet šis nestojo, prasidėjo gaudynės.

Netrukus visureigį policininkai rado anapus Nemunaičio k. (Alytaus rajonas) esančių sodų bendrijos teritorijoje. Nuo mašinos buvo nuimti valstybiniai numeriai. Pareigūnai, patikrinę automobilį duomenų bazėje, nustatė, jog savininkas gyvena sodų bendrijoje. Pamatęs policininkus, vyras jų įsileisti nepanoro, elgėsi agresyviai. Pareigūnai išviliojo vyrą iš namo, bet šis pasipriešino pareigūnams. Pareigūnams teko panaudoti kovinius veiksmus. Netrukus paaiškėjo, kodėl vyras nenorėjo įsileisti policijos. Viduje rasta daugybė ginklų: lygiavamzdis medžioklinis šautuvas nupjautu vamzdžiu (be identifikacinio numerio), 5,6 mm kalibro graižtvinis šautuvas BSA su optiniu taikikliu ir 7,62 kalibro graižtvinis šautuvas (be identifikacinio numerio), taip pat 7 vienetai 7,62 mm kalibro šovinių, kitų draudžiamų turėti šaltųjų ginklų – mėtomų kirvių, medžioklinių peilių. Du ginklai buvo užtaisyti. Neoficialių šaltinių teigimu, viduje rasta ne tik ginklų, bet ir sovietinės simbolikos, pareigūnus ir LR Seimo narius žeminančių užrašų.

Policija skelbia, kad įtariamasis niekada neturėjo leidimo ginklams laikyti. 2013 metais vyras jau teistas už ginklų laikymą. Įtarimų kelia ir vyro psichinė būklė, teigė turintis „čipą“, viduje pastebėtos pelių šėryklos. Kaimynai įtariamąjį apibūdina kaip draugišką, bet keistą personą. 

Dvi paras laikino sulaikymo kameroje praleidęs 47 metų vyras išleistas namo. Jam skirtos kardomosios priemonės, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti asmens dokumentai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: