Dzūkų žinios

Tvarkydamiesi prie namų, neterškime prie konteinerių

Dalintis:
Iš žaliųjų atliekų gaminamas kompostas ir elektros energija. (ARATC nuotr.)

Pavasariui įsibėgėjant, vis daugiau laiko praleidžiame lauke tvarkydami ir gražindami savo aplinką. Bet iš kiemų sugrėbtos ir prie konteinerių paliktos pernykštės žolės, lapų ar nugenėtų medžių šakų krūvos jos tikrai nepuošia.

Žaliųjų atliekų nei mesti į konteinerius, nei palikti prie jų negalima – konteineriai yra skirti tik mišrioms, maisto ir pakuočių atliekoms.

Jeigu savivaldybė numato vietas, kur gyventojai gali palikti žaliąsias atliekas, šios vietos turi būti aiškiai pažymėtos ar pastatyti specialūs konteineriai žaliosioms atliekoms. Atliekų išvežimu iš šių vietų ir konteinerių taip pat rūpinasi savivaldybė, į kurios atstovus ir reikia kreiptis dėl atliekų išvežimo.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras ragina sugrėbtus lapus, žolę, šakas ir visas kitas žaliąsias atliekas vežti į kompostavimo aikšteles, kur visos žaliosios atliekos iš gyventojų priimamos nemokamai. Žolė, lapai, smulkios augalų dalys nemokamai priimamos ir visuose rūšiavimo centruose (didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse), tačiau nugenėtos medžių šakos centruose nėra surenkamos.

Praėjusiais metais Alytaus regione surinkta daugiau kaip 6 950 tonų biologiškai skaidžių atliekų – lapų, žolės, iš kurių pagaminta 3 355 tonos komposto. Iš surinktų daugiau kaip 3775 tonų šakų pagaminta 3 319 tonų medienos drožlių, kurios panaudotos energijai gaminti.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: