Dzūkų žinios

Ar Lazdijų sporto centro neištiks Nacionalinio futbolo stadiono likimas?

Dalintis:

Jonas Stankevičius,
rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komiteto narys:

„Man, kaip buvusiam Lazdijų sporto centro auklėtiniui, skaudu matyti beviltiškas šios dienos diskusijas apie naujojo Lazdijų sporto centro statybas. Jau treti metai, kai uždarytas senasis sporto centras, visi rajono žmonės laukia naujojo sporto centro, bet dar toli gražu iki įkurtuvių. Vaikai sportuoja ankštose sporto salėse, treneriams sunku sudėlioti lankymo grafikus ir t. t., o ką kalbėti apie dabar nutrūkusius sporto renginius, kurie anksčiau sėkmingai pritraukdavo daug žiūrovų, skatino puikias emocijas, centras buvo puikiu lazdijiečių traukos centru.

Turiu konstatuoti, kad naujoji valdžia jau kadencijos pradžioje padarė gausybę klaidų. Visų pirma, kadencijos pradžioje atsisakyta ankstesnės valdžios jau parengto sporto centro techninio projekto ir sudarytos sutarties pastato statybai senoje vietoje. Ši statyba būtų kainavusi apie 3 milijonus eurų, buvo numatyti tų pinigų gavimo šaltiniai. Deja. Viskas buvo išmesta į šiukšlių dėžę ir susvaigta nerealiomis fantazijomis. Gaila sugriautų planų ir specialistų įdirbio.

Griauti lengviau nei statyti. (Redakcijos nuotr.)

Jau prieš karą Ukrainoje buvo pripažinta, jog naujasis sporto centro projektas bus keletą kartų brangesnis, nei statyba senoje vietoje. O ką kalbėti apie dabartinius medžiagų ir darbų kaštus. Manau, kad sąmata išsipūs dar mažiausiai keliais milijonais eurų. Kas gaus tokius pinigus?

Šiandien sunku prognozuoti, kiek metų užtruks statybos, kiek tai kainuos. Bijau, kad šio projekto neištiktų Nacionalinio futbolo stadiono likimas.

Manau, valdantieji pramiegojo šansą dar kadencijos pradžioje ,,paimti“ pinigus iš Vyriausybės, kuriuos ji skyrė tiems, kurie buvo sudarę sutartis su rangovais bei buvo pradėję statybas. Pandemijos laikotarpiu Vyriausybė metė pinigus ekonomikai gaivinti, kai kurios, sumanesnės, savivaldybės tuo pasinaudojo, o dabar sunku tikėtis, kad Vyriausybė Lazdijams skirs tokią milžinišką sumą. Šiuo metu nematau jokio Lazdijų progreso, tik regresą.

Sakoma, kad viltis miršta paskutinė, todėl vis dar tikiu, kad kada nors Lazdijai vis dėlto turės modernų sporto centrą, tik klausimas, ar bus ten kam sportuoti?“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: