Dzūkų žinios

Kaip atskirti aukštos kokybės baldus?

Dalintis:

Tikriausiai kiekvienam teko nusipirkti iš pirmo žvilgsnio kokybiškai atrodantį daiktą, tačiau jo naudojimo laikas pasirodė trumpesnis nei manyta. Todėl prieš perkant baldą, rekomenduojama patikrinti, ar gaminys yra aukštos kokybės ir ilgaamžis. Tai padaryti nėra sunku, be to, pateikiame kelis patarimus, kurie dar labiau palengvins šį procesą.

Tekstūra ir medžiagos

Siekdami įsigyti aukštos kokybės baldą, atsižvelkite į medžiagas, iš kurio jis pagamintas, ir šių tekstūrą. Kalbant apie medieną, dažniausiai patvaresnis gaminys surenkamas iš vientisos medienos detalių, o ne faneros. Ji gali būti kokybiška, tačiau reikia atsižvelgti ar fanera pagaminta iš pakankamai sluoksnių. Plastiko ar metalo gaminiai turėtų būti tvirti, lengvai nedeformuojami.

Dažnai manoma, kad sintetinės medžiagos yra ne tokios kokybiškos. Todėl rekomenduojama rinktis medvilninius, šilkinius ar kitų natūralių medžiagų gaminius. Žinoma, odinė sofa bus ilgaamžiškesnė, tačiau net ir sintetinės medžiagos turi savo privalumų. Svarbiausia pastebėti, ar pluoštas, kuriuo dengtas baldas, nėra per plonas arba prastai paruoštas. Aukštos kokybės baldų pavyzdžių galite pasidairyti Magresbaldai.lt svetainėje.

Surinkimas

Norėdami surasti gerai pagamintą baldą, atkreipkite dėmesį į jo surinkimą. Gaminiai neturėtų būti tik suklijuoti arba suveržti varžtais. Naudojant kaiščius, spaustukus ir suneriamas detales, baldas bus sujungtas atidžiai ir kruopščiai. Minkštos medžiagos neturėtų styroti ar būti susiglamžiusios. Stalčiai ir spintelės turėtų atsidaryti patogiai ir įvairūs vyriai – necypsėti. Jei baldas tvirtai nestovi ant žemės, o kliba ar sukinėjasi – jis nėra surinktas tinkamai.

Dekoracijos

Svarbios ir baldo dekoracijos. Ant minkštų medžiagų klijuojami smaragdai, ornamentai ir panašios detalės neturėtų lengvai nukristi, o juos laikantys klijai – nesimatyti. Baldas turėtų būti vientisas, be nereikalingų įdubimų ar iškilimų, kurie neatlieka dekoratyvinės funkcijos. Rekomenduojama apžiūrėti, ar korpusinio baldo karkasas vientisas, ar jame esančios spintelės ir lentynėlės tolygios. Dekoracijos turi papildyti baldą ir neapsunkinti naudojimosi juo.

Komfortiško ir funkcionalaus baldo privalumas taip pat yra jo aukšta kokybė. Išsirinkti ilgaamžį gaminį nėra sunku, tereikia apžiūrėti ir įvertinti medžiagas, iš kurio jis pagamintas, surinkimą ir dekoracijas. Kiekvieni namai nusipelno būti puošiami tik pačiais profesionaliausiais baldais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: