Dzūkų žinios

Prevencinis tarpinstitucinis susirinkimas „Smurtas artimoje aplinkoje: prevencija, apsauga, pagalba, bendradarbiavimas“

Dalintis:

Gegužės 24 d. Lazdijų rajono policijos komisariate įvyko tarpinstitucinis susitikimas tema „Smurtas artimoje aplinkoje: prevencija, apsauga, pagalba, bendradarbiavimas“. Susitikimą organizavo Alytaus apskrities VPK Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Lazdijų rajono savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatore. Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis dėkojo už iniciatyvą surengti šį susitikimą, kurio tema nelengva ir skaudi, skatino plėsti bendradarbiavimą. Jis atkreipė dėmesį, kad smurtą artimoje aplinkoje dažnai sunku atpažinti, todėl reikia dalytis informacija, skubiai reaguoti, skatinti visuomenės netoleranciją smurtui artimoje aplinkoje.

Renginyje dalyvavo Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė, administracijos skyrių vadovai ir specialistai, Lazdijų socialinių paslaugų centro direktorė, atvejo vadybininkė, priklausomybių konsultantai, atstovai iš Alytaus moterų krizių centro ir Alytaus apskrities vyrų krizių centro, Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė, Lietuvos probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus, nevyriausybinių asociacijų atstovai, Globėjų asociacijos „Spindulys“ pirmininkė, Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos atstovai, Lazdijų švietimo centro psichologė, Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė, Lazdijų rajono savivaldybės socialinės globos centro „Židinys“ globos koordinatorė ir kt.

Susitikimo metu visi specialistai pristatė savo atstovaujamų įstaigų ar organizacijų darbo patirtį, pasidalijo mintimis ir įžvalgomis apie teikiamą pagalbą ir paslaugas Lazdijų rajono gyventojams. Taip pat mėgino atsakyti į iškeltus klausimus: kokia reali situacija dėl smurto artimoje aplinkoje, ką darome, ką galime padaryti geriau? Diskusijos pabaigoje pritarta, kad dauguma institucijų susiduria jau su pasekmėmis, todėl visose įstaigose labai svarbi prevencinė veikla. Dar kartą akcentuotas glaudus tarpinstitucinis bendradarbiavimas, dalijimasis informacija. Susirinkimo tikslas – kelti visuomenės nepakantumą smurtui, skatinti jo formų atpažinimą, tobulinti šioje srityje dirbančių darbuotojų profesinę kompetenciją, didinti pagalbos prieinamumą bei kokybę smurto aukoms, kuo daugiau informacijos suteikti rajono gyventojams ir padėti išvengti smurto protrūkių. Netoleruoti psichologinio, dvasinio, seksualinio ir fizinio smurto. Kreiptis į įstaigas, bendraisiais pagalbos telefonais, netylėti! Alytuje, Topolių g. 10-18, įsikūręs moterų krizių centras, kurio tikslas – padėti visuomenės grupėms, patiriančioms smurtą bei prievartą artimoje aplinkoje ir socialinėje erdvėje, skatinti teisingumą ir pagarbą žmogaus teisėms bei pagrindinėms laisvėms, atkreipiant visuomenės dėmesį į smurto prieš silpnesnius asmenis problemą. Taip pat Alytuje, Dariaus ir Girėno g. 4, neseniai įsikūrė ir vyrų krizių centras. Krizių centrai garantuoja visišką anonimiškumą. Netylėkime pamatę smurtą bendruomenėje, mokykloje, darželyje, kieme, darbe ir pan. Tik netylėdami galime užkirsti kelią rimtam ir sunkiam nusikaltimui. Smurtas artimoje aplinkoje kelia grėsmę jūsų sveikatai ir gyvybei, todėl smurto atveju visada kvieskite policiją – skambinkite skubiosios pagalbos telefonu 112.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: