Dzūkų žinios

Kaip pakuoti maisto produktus?

Dalintis:

Nesvarbu, ar parduodate namuose keptus produktus, pvz., sausainius, ar konservuotus maisto produktus, tokius kaip padažas ir uogienė, turite žinoti, kaip tinkamai turi atrodyti pakuotės maistui, kad galėtumėte jį parduoti.

Pakuotės elementai

Ant pakuotės turite nurodyti informaciją, pavyzdžiui, kur maistas pagamintas ir kas jame yra. Pakuotė taip pat turėtų traukti akį, o ne blizganti ar lipni, kad klientai norėtų ją įsigyti. Jei planuojate ją parduoti, kai kuriose parduotuvėse, ant pakuotės gali prireikti papildomos informacijos, pvz., brūkšninio kodo. Štai keletas patarimų, kaip paruošti tinkamas pakuotes maistui.

Tinkama maisto pakuotė

Maisto produktus, kuriuos planuojate parduoti, sudėkite į atitinkamą pakuotę. Pavyzdžiui, jei parduodate salsą ar konservus, laikykitės atitinkamo maisto konservavimo proceso. Jei parduodate kepinius, supakuokite maistą į sandarius plastikinius maišelius.

Tinkama virtuvės įranga

Vietinėje konservų gamykloje arba profesionalioje virtuvėje galima paruošti tokius maisto produktus kaip padažai, uogienės ir daržovės. Profesionali virtuvė turi būti sertifikuota ir praeiti sveikatos patikrinimą, jei norite ją naudoti mažmeninei prekybai skirtų konservų gamybai. Dažnai pigiau yra išsinuomoti erdvę bendroje virtuvės ar restorano virtuvėje po darbo valandų. Paprastai visą įrangą, reikalingą konservuotiems produktams apdoroti, galima įsigyti specializuotose parduotuvėse. Tereikia atsinešti ingredientus, receptą ir konservavimo stiklainius.

Laboratoriniai saugos tyrimai

Atidėkite nedidelį mėginį, bet kokios pakuotės laboratoriniams tyrimams. Testai nustatys, ar maistas yra saugus, ir gali nustatyti jo galiojimo laiką. Turėsite savo vietovėje rasti laboratoriją, kuri patikrintų jūsų gaminamo maisto rūšį.

Paruoškite kepinius

Ruoškite kepinius savo namų virtuvėje arba komercinėje virtuvėje. Kepiniai paprastai laikomi mažai pavojingais, todėl jums gali neprireikti profesionaliai sertifikuotos virtuvės.

Kepinių pakavimas

Visus kepinius, kuriuos planuojate parduoti, suvyniokite į plastikinę plėvelę, tada įdėkite supakuotus gaminius į celofaninius maišelius ir suriškite juostelėmis. Jei siunčiate kepinius, supakuokite juos į dėžutes su daugybe kamšalų, pvz., burbulinę plėvelę ir supakuokite. Svarbu supakuoti kuo saugiau, kad jūsų kepiniai išlaikytų savo pradinę formą.

Vizualiai patraukli pakuotė

Paskutinis labai svarbus aspektas pakuojant maisto produktus. Papuoškite pakuotę, kad ji būtų vizualiai patraukli. Jei vyniojate sausainius, maišelio viršų užriškite kaspinu. Apvyniokite audinio gabalėlį arba juostelę aplink uogienės konservavimo indelio viršų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: