Dzūkų žinios

Trečiadienį smarki liūtis plovė mūsų rajoną, bet kai kur vos keli lašai teiškrito

Dalintis:
Aštriosios Kirsnos gyventojams kliuvo ne juokais.

Dineta Babarskienė

Termometrų stulpeliai šoktelėjo virš 30 laipsnių karščio, o tai jau nieko gero nežadėjo. Kaimo žmonės kraipydami galvomis laukė tik vieno: liūties, škvalo, viesulo. Anot jų, sinoptiku būti nereikia, kad žinotum, jog taip bus. Tiesa, kai kur tik pakrapino: vos penki lašai nukrito. Labiausiai tuo pasidžiaugė vietiniai ūkininkai: šieno nesulijo. Kitiems gi atvirkščiai – kliuvo kaip reikiant, stichija jų triūso nepasigailėjo: liūtis nunešė visą sugrėbtą šieną.

Stebuliškė Rita Sabestinienė sako, kad jų krašte lijo smarkiai, bet, ačiū Dievui, jokios žalos nepadarė. „Kuo tolyn, tuo čiudnyn“, – sako Rita. Anot jos, dar nespėjo daržai išdžiūti po praeitų lietų, o jau vėl „juosė, kaip reikiant“.

Būdvietyje, anot Astos Kiseliauskaitės-Jankauskienės, blogiausia praėjo pro šalį. „Tik vėjas didelis pakilo, vos vos palijo ir ramu“, – sako Asta.

Šeštokai lietaus gavo ir aplinkiniams kaimams kliuvo. „Jau pripratau, kad daržą semia ir semia“, – sako moteriškė iš Mikniškių kaimo. Nesistebi jau tokiais orais, rankas nuleido.

O štai Aštriosios Kirsnos gyventojams kliuvo ne juokais. Rodos, liūtis nusitaikė tiesiai į Aštriąją Kirsną. Čia išvirto medis, šakų prilaužyta, lakstė lauko baldai, vienos šeimos vaikų batutas nuskriejo į laukus, nukentėjo ir gėlininkių kruopščiai puoselėti gėlynai, o daržus vėl pasėmė. Stiprus vėjas šįsyk neaplenkė kaimo. Gyventojai užfiksavo ant kaimo užplaukusių debesų nuostolius – nuo stipraus lietaus ir vėjo išverstą eglę. Žmonės tai jau vadina gražiai: gamtos išdaigomis. Rodos, susitaikė, kad kitaip nebus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: