Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Liepos mėnesį Lazdijų viešojoje bibliotekoje vyko rašytojos S. Bernotaitės knygos „Akys chimeros“ pristatymas. Puikų renginį ir nuostabias rašytojos įžvalgas sugadino išsišokėlis, kuris stebėjo šį renginį. Jis viešai puolė ginti vienos poetės, išdavusios laisvą ir nepriklausomą Lietuvą. Taip pat dar bandė kažką nerišlaus ir neaiškaus vapėti apie dar vieną sovietinės propagandos sukurtą „didvyrę“. Daugiau kaip trisdešimt metų gyvename laisvoje Lietuvoje ir kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę, bet labai apmaudu, kad minėtas žiūrovas nesulaukė nei pastabos, nei rimtesnio atkirčio. Penkiasdešimt metų tylėjome gyvendami sovietinėje priespaudoje, tad negi dabar nesugebame sustabdyti tokio pasimetusio tikrovėje ir realybėje asmens? Be to, šis tipas savo įrašuose feisbuke irgi atvirai pasisako už teroristines valstybes Rusiją ir Baltarusiją ir visaip stengiasi sumenkinti už savo šalies laisvę ir nepriklausomybę kovojančius Ukrainos didvyrius.

Lazdijų rajono savivaldybė už Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtas lėšas nusipirko automobilinę priekabą. Kalbama, kad savivaldybė šią priekabėlę gyventojams paleis nuomai, taip, kaip daroma degalinėse. Bus galima gyventojams rudenį lapus į atliekų aikšteles suvežti, o kovą, prieš rinkimus, merės portretą vežioti. Ko nepadarysi dėl gyventojų.

• Aštriojoje Kirsnoje prie mokyklos plevėsuojančios vėliavos jau visai nusibaigė. Gal tai reiškia, kad merės tėvonijoje vis dar veikianti mokykla irgi bus uždaryta? Vietiniai dzūkeliai nelinki bloga šiai vis dar veikiančiai mokyklai, bet labai tiki, kad vėliavos bus pakeistos. Būtų gerai atnaujinti bent Lazdijų miesto mokyklos vėliavą, jos likę tik pusė, ir toks liūdnas vaizdas jau daugiau kaip pusė metų. O gal Lazdijų švietimiečiai laukia vedėjo iš Alytaus?

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: