Dzūkų žinios

Kodėl valdžia užmiršo Stoties gatvę?

Dalintis:

Nors kai kurie Lazdijų rajono svečiai viešai bando įtikinėti, jog Lazdijų miestas yra puikiai sutvarkytas, tačiau vietiniams gyventojams taip neatrodo. Į redakciją nuolat kreipiasi miesto ir rajono gyventojai, norėdami pasidalinti problemomis, kurių nesprendžia rajono valdžia.

Neseniai į „Dzūkų žinias“ kreipėsi Lazdijų miesto Stoties gatvės gyventojai, pasakodami apie seniūnijos ir savivaldybės valdžios užmirštą gatvę, kurioje jie gyvena.

Žmonės teigė, jog Stoties gatvė – užmiršta gatvė Lazdijų miesto centre, šalia stoties. Gatvė nemačiusi kosmetinio remonto, nėra įrengti vandens nubėgimo grioviai. Gatvė atrodo kaip pievos kelias, ji seniai nemačiusi žvyravimo, greideriavimo, žiemą šioje gatvėje  irgi nėra vykdoma jokia priežiūra, nevalomas sniegas. 

Redakcijos duomenimis, Stoties gatvėje yra vienas namas, kuriame gyvena 5 šeimos, ir 4 individualūs namai. Jeigu gatvė būtų sutvarkyta, į stotį ar kaip praėjimu į Vilniaus gatvę ja naudotųsi ir visa dalis Senamiesčio, Parko, Siaurosios, Dariaus ir Girėno bei kitų gatvių gyventojų.

„Anksčiau gatvę tvarkydavo, bet kai perkasė kanalizaciją, tai dabar nieko nedaro. Žiemą nieko netvarko, praėjusią žiemą turėjome patys rankomis sniegą nusikasti. Po lietaus vanduo semia namus. Seniūnijai ne kartą buvo skambinta, seniūnė puikiai žino šią situaciją, nes gal tik viena neasfaltuota gatvė liko Lazdijuose“,– skundėsi gatvės gyventojai.

Paklausti, ar dėl savo problemų jie raštu kreipėsi į savivaldybę, jie sakė, jog prieš kelerius metus buvo parašę raštą ir surinkę gyventojų parašus, tačiau jokios reakcijos nesulaukė.

„Buvo pažadų, ypač prieš rinkimus, tačiau vėliau niekas nepasikeitė“, – skundėsi gatvės gyventojai.

Gal šį Stoties gyventojų pagalbos prašymą išgirs Lazdijų miesto seniūnė, savivaldybės atsakingi darbuotojai, o gal į šį skundą sureaguos paskirtas bendrovės „Lazdijų paslaugos“ direktorius? Juk gatvė neilga – gal koks 120 metrų. Jos remontas daug nekainuotų, bet žmonėms būtų daug patogiau gyventi.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: