Dzūkų žinios

Su O. Mačerniu nesusitvarkęs KK „Ekstra“ krito Alytaus miesto krepšinio lygos finale

Dalintis:

Alius Mikelionis
Šeštadienį Alytaus profesinio rengimo centro salėje finišavo Alytaus miesto krepšinio lygos kovos. Šiais metais čempionate dalyvavo rekordinis komandų skaičius – vienuolika, pernai – šešios. Lyga pasipildė komandomis iš Birštono ir Daugų.

Mažosios Grinduvos taurės finale susitiko Birštono SC ir „KASP I rinktinė“ komandos. Intrigos nebuvo – jaunieji kurorto krepšininkai neprilygo KASP penketukui ir turėjo pripažinti pranašumą daugiau nei dvigubu skirtumu – 104:51. Išrinktas ir Mažosios taurės simbolinis geriausių žaidėjų penketas.

Po šių rungtynių prasidėjo kovos dėl trečiosios vietos. Mažajame finale susitiko „Vanagai“ ir krepšinio klubas „Randers“. Jau pirmame rungtynių kėlinyje tarp žaidėjų įsiplieskė konfliktas. „Vanagų“ komandos žaidėjas Tomas Mickevičius bandė santykius aiškintis su Andriumi Levanu. Po susistumdymo „Vanagų“ komandos žaidėją teisėjai išprašė iš aikštės. Likę šešiese „Vanagai“ turėjo pripažinti patyrusių „Randers“ krepšininkų pranašumą 86:74.

Didžiausia sezono intriga – kas taps Alytaus miesto krepšinio lygos Grinduvos didžiosios taurės čempionais. Į finalą pateko BC „Tūzai“ ir didelį sirgalių palaikymą turintis praėjusio sezono nugalėtojas krepšinio klubas „Ekstra“. Tritaškiu pradėję rungtynes šios komandos krepšininkai pirmavo tik vieną kartą. Neturėdami ūgio pranašumo po krepšiu „Ekstra“ krepšininkai bandė gelbėtis tolimais metimais. Per rungtynes jie išmetė 40 tritaškių, bet pataikymas siekė vos 22,5 proc. Tuo tarpu varžovų puolimas buvo platesnis – veikė ir po krepšiu, ir iš toli. Didžiausią skirtumą BC „Tūzai“ buvo susikrovę ketvirtajame kėlinyje, kai pirmavo 24 taškų skirtumu 73:49. Nors varžovams ir pavyko sušvelninti atsilikimą, bet pergalės BC „Tūzai“ neišleido. Galutinis rungtynių rezultatas – 81:66.

MVP – O. Mačernis.

BC „Tūzai“ komandoje dominavo buvęs LKL žaidėjas Osvaldas Mačernis, per 35 minutes jis pelnė 36 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir surinko 46 naudingumo balus. Keturiasdešimtmetis išrinktas geriausiu finalo ketverto žaidėju.

Pasak Alytaus miesto krepšinio lygos vadovo D. Prieskienio, sezonas buvo sėkmingas. Lyga pasipildė naujomis komandomis, pritraukė naujų rėmėjų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: