Dzūkų žinios

Mūsų kraštietė, viena tituluočiausių lietuvių plaukų stilisčių, siūlo itin drąsų įvaizdį. Ar išdrįstumėte?

Dalintis:

Dineta Babarskienė
Ingą Bagdonaitę drąsiai galima vadinti tituluočiausia plaukų stiliste Lietuvoje, jos laimėjimai įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje kalba patys už save.

Tačiau Inga nepaliauja stebinti ne tik savo klientes, bet ir šios srities profesionalus. Šįkart jos darbas išties įspūdingas. Įdomu, ar išdrįstume taip leisti Ingai pažaisti spalvomis su savais plaukais? Pati Inga prisipažįsta, kad per visą gyvenimą jos pačios plaukuose buvo tikriausiai visos įmanomos spalvos – nuo juodos iki baltos, nuo mėlynos iki raudonos! „Nuo pat mažumės norėjau išskirtinių įvaizdžių savo plaukuose – vaikystėje ne kartą esu nudažiusi savo plaukus flomasterių šerdelėmis įvairiausiomis spalvomis! Dabar, kai savo klientams kuriu ryškius įvaizdžius, pati negaliu stipriai išsiskirti būtent dėl to, kad visas dėmesys būtų mano klientams. Noriu, kad mano klientės būtų ryškios ir puoštų mūsų niūrią kasdienybę, o mano braižas atsispindėtų jų įvaizdžiuose! Tačiau, kadangi esu impulsyvi asmenybė, tikrai vieną dieną atsikėlusi galiu sugalvoti crazy įvaizdį ir sau pačiai, todėl nenustebkite, jeigu greitu metu išvysite ryškius pokyčius“, – sako profesionali plaukų stilistė Inga, kilusi iš mūsų rajono. Ji – iš tų žmonių, kuriems gimtinė – itin svarbi, nepamirštama net tada, kai ji pati skina laurus tarptautiniuose konkursuose ir, rodos, apie gimtą kaimą nėra laiko ir pagalvoti.

Iš 12 spalvų sukūrė 40 atspalvių, kurie nugulė viename įvaizdyje

Šįkart iš mūsų krašto kilusi plaukų stilistė Inga Bagdonaitė sukūrė ryškų, drąsų, provokuojantį darbą. „Per ilgai užsibuvome ramybės būsenoje, kuo toliau, tuo labiau norisi ryškumo, spalvų ir gražių emocijų. Pasaulyje jau pamažu ryškios spalvos vėl įsiveržia į naujausias tendencijas, todėl būtent tai ir atsispindi mano naujausiuose darbuose“, – pastebi tituluota stilistė. Neslepia, kad paprastai visi jos projektai visų pirma gimsta galvoje. „Tačiau šį kartą apimta kūrybinio įkvėpimo šį įvaizdį kūriau tiesiog čia ir dabar, todėl galiu pasakyti – rezultatas net geresnis nei įsivaizdavau!“ – pasidžiaugia ji.

Paklausta, ar tokių spalvų plaukais mergina gali eiti į gatvę, į darbą, ar ne per drąsu, Inga patikina, kad viskas priklauso nuo asmenybės. „Jeigu žmogus yra drąsus, jo charakteris šiek tiek crazy, tai visada siekiu atspindėti ir išvaizdoje. Ramesniems žmonėms stengiuosi parinkti šiltesnes, pastelines spalvas“, – patikina ji.

Šis garsios stilistės darbas išsiskiria tuo, kad buvo panaudota visa plaukų dažų paletė – iš 12 spalvų sukurta dar 40 atspalvių, kurie nugulė viename įvaizdyje. Tačiau, anot jos, tai nereiškia, kad dabar visi turime dažyti savo plaukus spalvotai. „Mes galime pasirinkti norimas spalvas ir atspalvius, kurie tiks kasdieniame gyvenime“, – aiškina ji. Sako, kad profesionaliai sukurtas įvaizdis gali būti modeliuojamas šukuosenomis. „Kasdien galime susišukuoti taip, kad neatrodytume provokuojančiai, ir paslėpti ryškias spalvas, o einant į vakarėlį susišukuoti taip, kad sukurtas spalvingas įvaizdis išryškėtų visu gražumu! Svarbiausia – nebijoti naujų spalvų ir naujų vėjų savo įvaizdyje“, – pataria stilistė.

Inga drąsina moteris nebijoti ir pasirinkti iš pirmo žvilgsnio gal kiek ir drąsesnį įvaizdį, bet jei to geidžia širdis, nedvejoti. „Manau, kad šiandieniniame pasaulyje mes neturėtume atsisakyti nieko. Gyvename šalyje, kurioje net ir po 30 metų vis dar jaučiame sovietinių ribojimų pasekmes, todėl ir taip per daug dažnai save ribojame galvodami: „O ką kiti pasakys?“. Naujoji karta turėtų šiame etape padėti tašką – nustokime riboti savo vidinį aš ir atskleiskime savo charakterį būtent plaukų įvaizdžiu. Naujausios pasaulio tendencijos pabrėžia laisvumą, todėl ir aš nuoširdžiai linkiu visiems nebijoti atsiskleisti ir atsisakyti visų ribojančių įsitikinimų. Išbandykite naujas spalvas, naujas šukuosenas ir kirpimus, nes tik bandydami mes galime atrasti tai, kas mums labiausiai tinka“, – kalba pašnekovė.

Ji taip pat juk šįkart kūrė drąsiai, pagauta įkvėpimo. „Geriausias rezultatas būna tada, kai viską sukuri pats. Žinoma, tam reikia daug laiko, patirties, išbandymų ir net klaidų, tačiau su patirtimi ateina ir pati didžiausia sėkmė. Dėl naujausių dažų technologijų mes iš 12 spalvų galime sukurti dar 100 spalvų, maišydami jas tarpusavyje. Nuoširdžiai sakau – negaliu pasakyti, kiek tiksliai spalvų nugulė šiame įvaizdyje, tačiau manau apie 40! Man asmeniškai tai – pats nuostabiausias darbas, kai gali kurti savo spalvas, eksperimentuoti su atspalviais ir išgauti pačius gražiausius rezultatus“, – prisipažįsta pašnekovė.

Jautrūs, iki sielos gelmių suvirpinę žodžiai įkvėpė ypatingai fotosesijai

„Kas bus, kai mūsų nebebus, ar aplankys vaikai gimtus namus? Kas bus, kai mūsų nebeliks, ar mūsų artimuosius kankins ilgesys? Kas bus, kai mūsų nebebus, ar bus iš šulinio vanduo dar vis toks pat skanus? Kas bus, kai mūsų nebeliks, kiek laiko reikės, kol žaizdos užgis?“ – tokiu įrašu socialiniuose tinkluose paskutinį vasaros mėnesį pasidalino Seirijų krašto gyventoja Gabrielė. Tai perskaičiusi Inga negalėjo šių žodžių pamiršti, nešiojosi širdyje. Juolab, kad Gabrielė ir Inga vaikystėje buvo pažįstamos, tik vėliau jų keliai išsiskyrė.

Bet būtent šie Gabrielės žodžiai tris talentingas moteris – vieną garsiausių lietuvių plaukų stilisčių, daugkartinę tarptautinių konkursų laureatę Ingą Bagdonaitę, vizažistę Vaidą Jankauskaitę bei fotografę Karoliną Povilanskaitę-Zaperackienę – įkvėpė fotosesijai, kurios tikslas – paskatinti visuomenę prisiminti tėvų ir senelių namus bei aplankyti gimtąsias vietas.

Iš Seirijų seniūnijos Šlavantų kaimo kilusi Inga į gimtinę šįkart atvyko ne viena, ją atlydėjo fotografė bei vizažistė: buvo surengta įspūdinga fotosesija, apie kokią Inga svajojo, kokios norėjo, kokią įsivaizdavo. „Gaila, savųjų vaikystės namučių nebeturiu. Kaip ir mylimos mamos bei brolio“, – su gailesčiu sako I. Bagdonaitė. Bet ji vis sugrįžta namo, kitaip negali: širdis šaukia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: