Dzūkų žinios

Net ir ekstremalioje situacijoje lazdijietis sugebėjo Taline išplėšti pergalę

Dalintis:
Ernestas Juskauskas
Akimirka iš audringo finišo su žirgu Hypnotist (1 vieta. 2022 07 09 Talinas).

Žirginio sporto meistro lazdijiečio Ernesto Juškausko pergalės tarptautinėse varžybose jau nieko nebestebina. Iš visų varžybų jis parsiveža ne po vieną, o po keletą medalių. Šis aukštu sportiniu meistriškumu garsėjantis sportininkas, net patekęs į sudėtingiausias situacijas, sugeba jas įveikti ir laimėti varžybas.

Taip neseniai atsitiko per varžybas Taline, kai suklupus jo žirgui sportininkas ne tik sugebėjo tęsti pasirodymą, bet ir laimėjo aukso medalį suaugusių žirgų kategorijoje.

E. Juškauskas praėjusį savaitgalį dalyvavo Taline vykusiose Kriterijaus keturmečių žirgų finalo varžybose. Į tas varžybas Ernestas vežėsi savo tris žirgus. Vienas iš jų bėgo keturmečių žirgų važiavime, o kiti du – suaugusių žirgų varžybose.

„Su keturmete kumele Sorana pavyko atvažiuoti trečiam. Esu labai patenkintas tuo rezultatu, nes buvo labai stiprūs konkurentai, buvau labai arti antrosios vietos. Abu suaugusieji žirgai pateko į vieną važiavimą, todėl vieną iš jų patikėjau kolegai, kai startavome viename važiavime“, – pasakojo Ernestas.

Ernestas Juškauskas
„Vienos iš paskutiniųjų varžybų šį sezoną Taline, vykusios rugsėjo 10 d., papuoštos gražiais rezultatais. Dalyvavau su 3 žirgais ir visi grįžta su prizinėmis vietomis. 1 vieta – Uraganas, nepaisant šuolio pirmajame distancijos posūkyje, sugebėjo iškovoti pirmąją vietą. 3 vieta – Hypnotist, kurį vadeliojo kolega Stanislovas Kėrys, nes mano abu žirgai pateko į tą patį važiavimą. 3 vieta – Sorana.“

Suaugusių žirgų važiavime bėgo Ernesto žirgas Hipnotistas, kurį vadeliojo Stanislovas Kėrys, o Ernestas dalyvavo su žirgu Uraganas, startavo šeštu numeriu.

„Mano žirgas labai greitai išbėgo iš starto, bet pirmame posūkyje Uraganas labai stipriai klupo, to dar nėra buvę mano lenktynių istorijoje. Panašu, jog buvo slidus takas. Galvojau, kad jau teks užbaigti varžybas, nes likau paskutinis. Nepaisant to, kad paslydome, žirgas pakilo į šuolį ir bėgo toliau. Kadangi žirgas labai ištvermingas, visus pavyko pasivyti ir, likus iki finišo 800 metrų, pradėjome važiuoti pilna jėga. Netoli finišo pavijome nuo visų atsiplėšusį konkurentą, kuris, ko gero, jau buvo save apsidovanojęs, mes jį pralenkėme ir laimėjome šias varžybas“, – pasakojo E. Juškauskas.

Jis džiaugėsi, kad po finišo plojo visos tribūnos ir buvo pasiektas geriausias varžybų rezultatas.

Taip pat sportininką nudžiugino kolegos Stanislovo su Ernesto žirgu Hipnotistas laimėta trečioji vieta.

Paklaustas apie ateities planus, Ernestas sakė, jog netrukus vėl ketina dalyvauti varžybose Taline, o jei jo žirgai bus sveiki ir geros formos, po to ketina vykti į varžybas Švedijoje.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: