Dzūkų žinios

Ernesto Juškausko kodas: „Iš varžybų tik su aukso medaliu“

Dalintis:
Ernestas Juškauskas
Audringas finišas su žirgu Uraganu (Talinas, Estija).

Kai įgauni puikią sportinę formą, kai žirgas sveikas ir stiprus, tai nugalėtojo medaliai liejasi kaip iš gausybės rago. Taip galima pasakyti apie mūsų žemietį, žirginio sporto meistrą Ernestą Juškauską, kuris šį sezoną iš tarptautinių varžybų vis parsiveža medalių, ir ne po vieną.

Praėjusią savaitę Taline vykusiose suaugusių žirgų lenktynėse Ernestas su penkerių metų amžiaus žirgu Uraganu sugebėjo nugalėti visus varžovus ir laimėjo pirmąją vietą.

„Taline vyko varžybos, važiavau pačių stipriausių žirgų grupėje. Vėl laimėjau pirmą vietą. Startuoti teko iš paskutinės pozicijos. Žirgas nepratęs iš už kitų nugaros startuoti, todėl startą priėmė labai vangiai. Teko visą distanciją visus vytis, pavijau, kai iki finišo buvo likę 800 metrų. Tada žirgas trūktelėjo į priekį ir už savęs palikome visus varžybų dalyvius“, – pasakojo Ernestas.

Jo teigimu, varžovai buvo Suomijos ir Estijos sportininkai, jų žirgai labai stiprūs, visi – lygiaverčiai varžovai. Ernestas džiaugėsi, jog šiose varžybose jam pavyko aplenkti ir tą Estijos sportininką, kuris šią vasarą laimėjo Hipodromo taurę.

Ernestas pasakojo, jog varžybas Taline stebėjo nemažas žiūrovų būrys, kurie galėjo statyti už bet kurį sportininką.

„Prieš startą iš tribūnų girdėjau linkėjimus laimėti. Gal jie buvo pastatę už mane, todėl ir norėjo mano pergalės“, – svarstė Ernestas.

Kalbėdamas apie jau besibaigiantį sezoną, Ernestas pripažino, jog sezono pradžia nebuvo rožėmis klota.

„Pradžioje mano žirgas turėjo traumą, todėl negalėjau su juo važiuoti pilna jėga. Jis negalėjo dalyvauti įvairiose svarbiose varžybose. Džiaugiuosi, kad dabar žirgas jau pasveiko. Su žirgu ne viską gali planuoti, tai juk gyvas padaras, ne mašina, kai pasikeiti šarnyrą ir gali toliau važiuoti“, – kalbėjo Ernestas.

Sportinei formai palaikyti Ernestas su Uraganu šį sezoną planuoja dalyvauti Širvintose vyksiančiose varžybose, o paskui keliaus į Švediją.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: