Dzūkų žinios

Medžių pjovimas Kapčiamiesčio kapinėse sukėlė emocijų jūrą

Dalintis:

Akivaizdu, jog žmonės labai jautrūs savo artimųjų atminimo saugojimui, todėl netvarka amžinojo poilsio vietose – kapinėse – visada sukelia daug emocijų.

Redakcija sulaukė signalų, jog praėjusią savaitę Kapčiamiesčio kapinėse, pjaunant senus medžius, buvo šiukšlinami ten esantys kapai. Redakcijai atsiųstose nuotraukose matyti, kaip nupjautos medžių šakos yra užklojusios antkapius. Redakcijos žiniomis, šiuo metu viskas yra sutvarkyta.

Prašydami pakomentuoti šią situaciją, kreipėmės į Kapčiamiesčio seniūnijos seniūną Virginijų Goliką.

Seniūnas pasakojo, jog savivaldybė pasamdė specialistus nupjauti kapinėse esančius senus medžius.

„Atvažiavo vyrai ir visą praėjusią savaitę kapinėse dirbo – pjovė medžius, šakas leido žemyn. Taip, šakos užgulė kai kurias kapavietes, kai kurias kapavietes mes dengėme, kiek turėjome medžiagos, kad mažiau būtų šiukšlinama. Jie pjovė tvarkingai, šakas leido žemyn, jokių antkapių ir tvorelių nepažeidė, žalos nepadarė“, – pasakojo seniūnas.

Virginijus Golikas
„Pradžioje dirbo dvi brigados, paskui liko viena. Buvo išpjauti šeši medžiai. Jų darbą stebėjo kapinių sargė, jie nieko nesugadino“, — sakė V. Golikas.

Jis teigė, jog nuo praėjusio penktadienio seniūnijos darbuotojai tas šakas tvarkė, darbai vakar buvo užbaigti, darbuotojai net pjuvenas susėmė.

Seniūnas sakė, jog triukšmas kilo dėl to, jog praėjusį savaitgalį atvažiavo žmonės aplankyti kapų ir pamatė dar neišvežtas šakas, todėl išreiškė nepasitenkinimą.

„Nepatenkinti žmonės kalbėjo, jog tai vandalizmas, kad šitaip elgtis negalima, viena moteriškė net buvo atvažiavusi į mano namus. Manau, jog tai buvo žmogiškų emocijų protrūkis“, – sakė seniūnas.

Jis patikino, jog medžių pjovėjai dirbo teisingai, tvarkingai sudėjo šakas šalia kapaviečių, medžių kamienus supjaustė, kad būtų patogu išnešti.

„Pradžioje dirbo dvi brigados, paskui liko viena. Buvo išpjauti šeši medžiai. Jų darbą stebėjo kapinių sargė, jie nieko nesugadino“, – sakė V. Golikas.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: