Dzūkų žinios

Tariamasi su rajono bendruomene, kaip taupyti energiją

Dalintis:
Seniūnė Laimutė Šiuikienė „Dzūkų žinioms“ sakė, jog susirinkimo metu buvo nuspręsta naktimis visai atsisakyti viešųjų vietų apšvietimo.

Energetikos krizės akivaizdoje, kai baisiais tempais brangsta elektra ir šilumos energija, savivaldybė susiduria su mokumo už energiją problemomis, todėl bando imtis tam tikrų taupymo priemonių.

Praėjusią savaitę vykusiame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo aptarta susidariusi situacija energetikos sektoriuje, kalbėta apie tai, kaip būtų galima ją įveikti.

Administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Saulius Petrauskas išleido įsakymą, kuriuo įpareigojo seniūnus, įstaigų vadovus pateikti pasiūlymus, kaip būtų galima taupyti energetinius resursus.

„Situacija yra sudėtinga, manau, kad ją turime spręsti visi kartu. Mes nenorime priimti vieningų sprendimų, bet norime sužinoti, ką siūlo šitoje situacijoje konkrečios įstaigos ir seniūnijos. Paprašiau, kad iki šios savaitės pradžios seniūnai surengtų susitikimus su savo bendruomenėmis ir pasiūlytų savo taupymo variantus“, – kalbėjo S. Petrauskas.

Jis teigė jau sulaukęs kai kurių seniūnijų siūlymų ir džiaugėsi, kad žmonės supranta problemos rimtumą ir yra pasirengę įvairiais būdais taupyti energiją.

„Manau, kad, priimant sprendimus, labai svarbu įvertinti kiekvienos seniūnijos ir bendruomenės specifiką, atsižvelgti į žmonių pageidavimus. Vieni sutinka atsisakyti gyvenviečių apšvietimo naktį, kiti norėtų, kad gatvės būtų apšviestos tuo metu, kai keliaujama į darbus. Yra pasiūlymų sumažinti naktį gatvėse šviečiančių lempų skaičių“, – kalbėjo S. Petrauskas.

Laikinasis administracijos direktorius sakė, jog šią savaitę bus analizuojami visi gauti pasiūlymai ir bus planuojama, kaip elgtis kiekvienu konkrečiu atveju, įvertinant ir saugumo aspektą.

„Žinoma, vertinsime ir technines galimybes, ir su tuo susijusius piniginius kaštus. Juk gali pasirodyti, kad dalies lempų atjungimo darbai gali kainuoti brangiau, nei visų lempų deginimas“, – sakė S. Petrauskas.

Būdviečio seniūnijoje praėjusią savaitę taip pat vyko seniūnaičių ir bendruomenės atstovų susirinkimas, kurio tikslas – pasiūlyti energijos taupymo variantus.

Seniūnė Laimutė Šiuikienė „Dzūkų žinioms“ sakė, jog susirinkimo metu buvo nuspręsta naktimis visai atsisakyti viešųjų vietų apšvietimo.

„Žinoma, tai nėra labai malonu, bet ką darysi, kai tokia situacija. Buvo laikai, kai gyvenome be jokio apšvietimo, ir nieko. Centrinio šildymo mūsų seniūnijoje nėra, tai žmonės šildosi taip, kaip jie nori ir kiek lėšų turi“ , – kalbėjo seniūnė.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: