Dzūkų žinios

Vietoj kelionės į Lenkiją baltarusis atsidūrė areštinėje

Dalintis:

Lazdijų rajone VSAT pareigūnai sulaikė iš Lietuvos lengvuoju automobiliu vykusį baltarusį. Patikros metu pasieniečiams jis pateikė, įtariama, padirbtą baltarusišką vairuotojo pažymėjimą. 

Antradienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Tarnaukos kaimu patikrinti sustabdė Lenkijoje registruotą automobilį „Honda Insight“. 

Lenkijos link vykęs vairuotojas, 26-erių Baltarusijos pilietis, be kitų dokumentų, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. 

Šis dokumentas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė. 

VSAT pareigūnai baltarusį sulaikė, o apklausę uždarė į areštinę. Honda buvo perduota vėliau atvykusiam sulaikytojo draugui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę. 

Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pradėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai. Įkliuvusiam užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. 

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras. 

Pirminiais duomenimis, Baltarusijos pilietis į Europos Sąjungą pateko ne per Lietuvos išorės sieną. Vėliau jis judėjo jau bendrijos viduje, per vidaus sienas, prie kurių nuolatiniai tikrinimai nėra atliekami. 

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: