Dzūkų žinios

Lazdijų miesto simbolis briedis skuba pas vaikus į Briedžiuko namelį

Dalintis:
Visai tikėtina, kad Briedžiuko namelio lankytojai sulauks ypatingų svečių: pačio miesto simbolio – briedžio.

Dineta Babarskienė

1597 metais karalius Zigmantas Vaza Lazdijams suteikė Magdeburgo teises. Dokumente, kuriuo Lazdijams buvo suteikta miesto privilegija, nupieštas miesto antspaudas – herbas: briedis, o po juo trys raktai raudoname fone. Ir šiandien, įsitaisęs pačiame miesto centre, medinis miesto simbolis briedis stebi ir saugo savo miestą ir visą kraštą.

Ir miesto eglę lazdijiečiai puošia miesto istorijos, jo vardo motyvais. Tam jau ne pirmi metai pasirenkamas lazdyno riešuto motyvas. Tai ir naujos pradžios, sveikatos, pilnatvės, gerumo ženklas. Ir šiemet jau iš tolo žiba Lazdijų miesto eglė.

Šalia eglės pastatytas Briedžiuko namelis. Lazdijų krašto vaikai ir suaugusieji kviečiami užeiti, mat čia vyksta įvairios kalėdinės edukacinės programos.

Ir štai visai tikėtina, kad Briedžiuko namelio lankytojai sulauks ypatingų svečių: pačio miesto simbolio – briedžio. Išdidieji briedžiai sekmadienio rytą vaikščiojo visai čia pat, visai netoli miesto, vos už 5 kilometrų. Giraitės miško palaukėje miško galiūnai braidė po pusnis, vis pasidairydami, lyg ko ieškodami. Gal tikrai jie skuba pas vaikus? Net miško galiūnams smalsu pasidarė, ką gi tie pabiručiai ten veikia? Kas žino, gal kartais šis susitikimas ir įvyks? Juk briedžių kanopos veikia tarsi sniego batai, neleidžiantys pernelyg įgrimzti į sniegą, todėl ir snieguotą žiemą miško galiūnai jaučiasi gana gerai, o kelias iš Giraitės miško iki Briedžiuko namelio tikrai netolimas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: