Dzūkų žinios

Naujas rentgeno aparatas sustiprino Lazdijų ligoninės diagnostinės įrangos arsenalą

Dalintis:
rentgeno aparatas Lazdijų ligoninė
Tokį aparatą, kurį įsigijo Lazdijų ligoninė, turi tik didžiosios šalies ligoninės.

Lazdijų ligoninėje – geros naujienos, bendromis ligoninės ir rajono politikų pastangomis pavyko įsigyti labai svarbų diagnostikos įrenginį – portatyvinį rentgeno aparatą.

Kaip pasakojo ligoninės vadovas Vladimiras Jelisejevas, iki šiol ligoninė turėjo du rentgeno aparatus – vieną naujesnį, skaitmeninį, o kitą senesnį – analoginį. Jo teigimu, analoginis aparatas buvo sugedęs ir jo niekas neremontavo.

„Tas naujesnis – skaitmeninis mums keldavo problemų, nes periodiškai kas keletą mėnesių sugesdavo. Būdavo taip, jog jis sugenda penktadienį, ir mes visą savaitgalį neturime galimybės naudotis rentgenu. Visas rajonas likdavo be rentgeno tyrimo. Kai pradėjau vadovauti ligoninei, aiškiai identifikavau šią situaciją, mes kreipėmės į savivaldybę, kad išspręstume šią problemą“, – pasakojo V. Jelisejevas.

Rentgeno aparatų sutvarkymui ligoninė savivaldybės paprašė skirti apie 200 tūkst. eurų. Buvo planuojama seną analoginį aparatą skaitmenizuoti, kad jis tinkamai veiktų, ir dar nusipirkti portatyvinį rentgeno aparatą.

„Mums portatyvinio rentgeno aparato reikia tam, kad galėtume jį nuvežti į reanimaciją, į Karščiavimo kliniką ar į kitą skyrių pas sunkesnį pacientą, kurį sunku atgabenti iki aparato. Pagaliau gavome naują portatyvinį aparatą. Jis sveria 600 kg, bet yra stumdomas, su varikliukais, jo strėlė pasisuka reikiama kryptimi, jis multifunkcionalus. Jo padaryta nuotrauka yra skaitmeninė ir nuskaitoma į skaitmeninį failą. Prie aparato yra visos licencijos, visi vaizdai, kurie leidžia įkelti nuotrauką į ESIS sistemą (Elektroninė sveikatos istorijos sistema). Iki tol tai irgi buvo privaloma daryti, bet Lazdijų ligoninėje tokios galimybės nebuvo, į ESIS niekas nuotraukų nekėlė. Kai įgyvendinsime šį projektą, atidarius ESIS sistemą, bus galima matyti ligonio tyrimų vaizdus“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Tokį aparatą, kurį įsigijo Lazdijų ligoninė, turi tik didžiosios šalies ligoninės.

V. Jelisejevas teigė, jog pirkdami tą aparatą, norėjo gauti kuo daugiau naudos Lazdijų ligoninei, todėl paskelbė atvirą, platesnį pirkimo konkursą ir sugebėjo sutaupyti pinigų.

Iš sutaupytų pinigų ligoninė nusipirko kolposkopą, audiometrą, todėl iš Ligonių kasos dabar galės gauti brangesnį apmokėjimą už paslaugas.

„Tai buvo būtinybė, dabar Lazdijų ligoninė, turėdama keletą rentgeno aparatų, galės garantuoti svarbiausių paslaugų teikimą“, – sakė ligoninės vadovas.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: