Dzūkų žinios

Tomas Savukas: „Tikiu, kad galiu būti naudingas savo krašto žmonėms“

Dalintis:
Viktorija ir Tomas Savukai su dukra.

Esame įpratę skaityti ne itin džiugias naujienas apie tai, kad perspektyvūs, aukštos kvalifikacijos specialistai, Lazdijuose nerasdami jų galimybes atitinkančio darbo, kelia sparnus ir išvyksta dirbti ir gyventi į Alytų ar šalies didmiesčius, todėl mūsų rajone nuolat trūksta gerų specialistų. Pasirodo, būna ir malonių išimčių. Viena iš jų – lazdijiečių Savukų šeima.

Prieš beveik ketverius metus Viktorija ir Tomas Savukai iš Lazdijų išvyko gyventi ir dirbti į Vilnių. Ten susirado gerus darbus, nusipirko būstą, sulaukė šeimos pagausėjimo. Tačiau gimtinės ilgesys buvo toks stiprus, jog po daugiau nei dvejų metų jauna šeima sugrįžo gyventi į Lazdijus.

Tomas, kaip kvalifikuotas teisininkas, įsidarbino Alytaus rajono savivaldybėje, kur sėkmingai iki šiol dirbo. Tačiau jaunas vyras nusprendė, jog norėtų daugiau laiko praleisti su šeima, todėl ėmė ieškoti teisininko darbo Lazdijuose. Dalyvavo konkurse Lazdijų rajono savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigoms užimti ir jį laimėjo.

Su Tomu kalbamės apie tai, kas jį paskatino dalyvauti konkurse, ko tikisi iš naujojo darbo, ar neketina grįžti į Vilnių.

Tomai, neseniai laimėjai konkursą Lazdijų rajono savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojo postui užimti. Kas paskatino dalyvauti konkurse? Kaip vyko konkursas?

– Kadangi su šeima gyvename Lazdijuose, konkurse dalyvauti paskatino noras būti šalia namų ir galimybė savo profesinėje veikloje bent maža dalimi prisidėti prie Lazdijų krašto, kuriame gyvename, gerovės. Konkursas vyko nuotoliniu būdu.

Kokias funkcijas teks atlikti, dirbant šiose pareigose? Ar tai Tau bus nauja patirtis? Kaip manai, kuo gali rajono žmonėms būti naudingas profesionalus ir sąžiningai dirbantis valdininkas?

– Pagrindinės funkcijos susijusios su viešųjų pirkimų valdymu ir organizavimu, tai man jau pažįstama sritis. Pats žodis „valdininkas“, manau, yra labai skambus, aš esu valstybės tarnautojas. Tikiu, kad rajono žmonėms naudingas galiu būti sąžiningai dirbdamas ir stengdamasis užtikrinti sklandų bei kokybišką darbą. Manau, kiekvienas valstybės tarnautojas turėtų būti, o galbūt ir yra suinteresuotas dirbti profesionaliai, nes tik tokiu atveju visa savivaldybė gali veikti sklandžiai ir gebėti patenkinti, o gal net ir pranokti rajono gyventojų lūkesčius.

Tomas Savukas
Tomas dalyvavo konkurse Lazdijų rajono savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigoms užimti ir jį laimėjo.

Iki tol dirbai Alytaus rajono savivaldybėje. Kodėl nusprendei ieškotis darbo Lazdijuose?

– Iki šiol dirbu Alytaus rajono savivaldybės administracijoje, kurioje jaučiuosi labai gerai. Esu dėkingas vadovams ir kolegoms, kurių dėka ši patirtis praturtino mano asmenybę ir buvo puikus profesinio tobulėjimo etapas. Tačiau, kaip ir minėjau, noras būti arčiau šeimos su galimybe praleisti daugiau laiko kartu nugalėjo ir paskatino dalyvauti šiame konkurse.

Prieš pusantrų metų su šeima sugrįžote gyventi iš Vilniaus į Lazdijus. Ar pasiteisino šis sprendimas, ar nekyla noras sugrįžti į sostinę?

– Mūsų šeimai šis sprendimas tikrai pasiteisino. Jaučiamės laimingi gyvendami savo gimtajame krašte, apsupti nuoširdžių ir gerų žmonių, nuostabios gamtos ir ramybės. Sugrįžti gyventi į sostinę noro tikrai nėra, tačiau mėgstame kartais nuvykti ten praleisti laisvalaikį ir aplankyti savo draugus.

Kokie esminiai skirtumai tarp Vilniaus ir Lazdijų išryškėjo po sugrįžimo į tėviškę?

– Na, pagrindiniai skirtumai turbūt ir taip daugeliui akivaizdūs ir suprantami – žmonių ir transporto srautai, darbo ir karjeros galimybės. Be viso to, pastebėjome ryškius skirtumus nekilnojamojo turto srityje, būsto kainose ir jo pasiūloje.

Tiesą sakant, Lazdijuose mes turime viską, ko reikia šiuo metu, o svarbiausia, mus supa nuoširdūs bei draugiški žmonės, kurių dėka galime jaustis vienos didelės bendruomenės dalimi.

Ar neatsirado noro aktyviau dalyvauti politikoje? Ar galvoji apie tai ateityje?

– Nuolat domiuosi tiek Lazdijų, tiek Lietuvos politika, man labai svarbu, kad mums atstovaujantys žmonės būtų kompetentingi, inovatyvūs ir jiems tikrai būtų svarbus mūsų kraštas. Pats kol kas politikoje dalyvauti nesiruošiu, o dėl ateities dar sunku pasakyti ir nenorėčiau spėlioti.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: