Dzūkų žinios

Cigarečių nešikas nuo keturkojės „pareigūnės“ Kiros nebėgo

Dalintis:

Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai su įkalčiais sulaikė baltarusiškas cigaretes gabenusį Lazdijų rajono gyventoją. Jau ne pirmą kartą už analogiškus pažeidimus įkliuvusiam vyriškiui piniginę paploninti teks dar labiau.

Trečiadienio pavakarę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai kartu su kinologe ir vos  vienerių metų belgų avigane Kira patruliavo Varėnos rajono Daržinėlių kaimo apylinkėse. Žvalgydami teritoriją, pasieniečiai pastebėjo nuo valstybės sienos su Baltarusija artėjantį įtartiną asmenį. Apsikrovęs juodos spalvos ryšuliais, jis miško keliuku judėjo į Lietuvos gilumą. Už maždaug kilometro nuo valstybės sienos VSAT pareigūnų su įkalčiais sulaikomas kontrabandininkas bėgti ar priešintis nemėgino. Nustatyta, jog tai 25-erių Lazdijų rajono gyventojas, gerai žinomas VSAT pareigūnams. Neteisėtai gabendamas baltarusiškas cigaretes vyras jau yra įkliuvęs ir anksčiau.

Šįkart jis nešėsi 1 800 pakelių „NZ Gold“ cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Vietovę patikrinusi kinologė su tarnybiniu šunimi daugiau įtartinų asmenų ar daiktų neaptiko, valstybės sienos pažeidimo nenustatė.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kabelių pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Kadangi lazdijietis už tokį pažeidimą pasieniečiams įkliūva ne pirmąsyk, jam gresia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų. Vyrui įteiktas šaukimas kitą savaitę atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo administracinė byla. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: