Dzūkų žinios

Odiniai baldų priežiūra Jūsų namuose

Dalintis:

Odiniai minkšti baldai yra populiarus pasirinkimas tiek klasikiniuose, tiek ir prabangiuose ar industriniuose interjeruose. Tokie baldai kainuoja brangiau, bet yra vertinami dėl savo dailios išvaizdos ir ilgaamžiškumo – oda yra daug atsparesnė už bet kokios rūšies gobeleną. Tačiau ar žinote, kad iš tikrųjų ilgaamžiškumą užtikrinti padeda ir odinių baldų valymas? Štai ką reikėtų žinoti apie šią paslaugą.

Odinių baldų valymą patikėkite profesionalams

Oda reikalauja specifinės priežiūros, kuriai užtikrinti naudojamos įvairios cheminės priemonės. Deja, neteisingas jų naudojimas gali nepataisomai pažeisti odos paviršių ir baldas bus sugadintas. Dėl to neverta eksperimentuoti ir rizikuoti brangiais baldais – geriausia odinius baldus patikėti profesionalų priežiūrai. Specialistai puikiai žino, kokias priemonės, kaip ir kada geriausia naudoti, todėl pasirūpins, kad jūsų sofa, fotelis ar kitas odinis baldas visada atrodytų nepriekaištingai ir tarnautų ilgai.

Kaip dažnai reikia valyti odinius baldus?

Odinių baldų valymas turėtų būti atliekamas kas keletą mėnesių – tai užtikrins odos atsparumą aplinkos veiksniams ir puikią išvaizdą. Tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad dulkes nuo odos paviršiaus galite tekti pašalinti ir dažniau, tam reikėtų naudoti švelnią drėgną šluostę. Oda yra itin patvari medžiaga, bet negalima pamiršti jos natūralios kilmės, dėl jos šis audinys ir reikalauja ypatingos priežiūros.

Odinius baldus kas kelis mėnesius reikėtų išvalyti ir suminkštinti specialiomis priemonėmis. Taip jie tarnaus ilgiau: bėgant laikui oda natūraliai kietėja, o dėl deformacijų gali pradėti skilinėti ar trūkinėti. Šie pažeidimai yra negrįžtami, todėl tinkama priežiūra yra vienintelė priemonė, užtikrinanti baldo ilgaamžiškumą.

Kodėl svarbu tinkamai pasirinkti priemones?

Odiniai baldai dažnai priskiriami prabangos prekėms, tačiau tai vertinga investicija. Daugelis odinių baldų, tinkamai prižiūrimi, gali tarnauti net ir kelis dešimtmečius. Žinoma, svarbu pasirinkti tinkamas priemones, nes odai galima greitai pakenkti ir pažeidimai dažniausiai nėra ištaisomi. Dėl šios priežasties odinių baldų valymas turėtų būti atliekamas profesionaliai, tinkamai parenkant priemones ir užtikrinant saugų jų naudojimą. Prekybos centruose parduodami odos priežiūros produktai dažnai ne tik nesuteikia norimo rezultato, bet dar gali ir pakenkti odos spalvai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: