Dzūkų žinios

Po smurto protrūkio „Volungės“ progimnazijoje mokinių tėvų protestas

Dalintis:
Kovo 8 dieną – smurto protrūkis „Volungės“ progimnazijos koridoriuje.

Po smurto protrūkio Alytaus Volungės progimnazijoje ant kojų sukelta policija, Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyrius ir Vaiko teisių apsaugos skyrius, o tėvai, protestuodami prieš netvarką mokykloje, atsisakė leisti vaikus į pamokas.

Kovo 8 dieną – smurto protrūkis „Volungės“ progimnazijos koridoriuje. Šios mokyklos aštuntokas įtariamas sumušęs žemesnės klasės moksleivį. Dėl patirtų sužalojimų vaikas išvežtas į Alytaus apskrities ligoninę, bet suteikus pagalbą išleistas gydytis į namus.

Tai ne pirmas atvejis, kai dėl šio asmens policija imasi veiksmų. Tiesa, iki tol informacija nepateko į viešumą. Šįsyk apie konfliktą tėvai informavo žiniasklaidą. Kovo 9 dieną švietimą kuruojanti mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir Vytuolis Valūnas lankėsi progimnazijoje. Tuo tarpu protestuodami ir solidarizuodamiesi su nukentėjusiu septintoku šios klasės tėvai atsisakė leisti vaikus į mokyklą.

„Ne pirmą kartą atsitinka panašūs dalykai. Praėjusių metų balandžio mėnesį jis svarstytas Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vaiko gerovės komisijoje, taikytos tam tikros priemonės“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas V. Valūnas.

Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, mokinio elgesio pažeidimus vertina Vaiko gerovės komisija, jeigu su grėsmę keliančiais asmenimis nesusitvarkoma, šie priverstine tvarka išvežami į du Lietuvoje veikiančius socializacijos centrus. Tiesa, tai jau kraštutinė priemonė ir ilgai trunkantis procesas. Pasak Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo, tokių atvejų Alytuje būta, V. Valūnas prisiminė atvejį, kai iš tokio centro grįžęs asmuo kaip padėką įteikė gėlių.

Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai. Kai bus surinkti duomenys, tada ir paaiškės, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tiesa, nepilnametis, dar neturintis 16 metų, už savo veiksmus atsakyti negali. Už nepilnamečio elgesį turės atsakyti tėvai.

„Penkiolikmetis policijai jau yra žinomas. Jo atžvilgiu pradėti du ikiteisminiai tyrimai – dėl vagystės ir turto sugadinimo, taip pat užfiksuota keletas smurto atvejų“, – mūsų redakcijai komentavo Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.

Įtariamasis „Volungės“ progimnazijoje mokosi antri metai. Po smurto protrūkio jis lankyti mokyklos negalės, kurį laiką bus mokomas namuose. Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas V. Valūnas patikino, kad problema sprendžiama, ir paragino tėvus grąžinti vaikus į klases. Antradienio vakarą Vidzgirio progimnazijoje vyko tėvų, mokymo įstaigos direktorės ir V. Valūno susitikimas, kurio metu tėvams atsakyta į rūpimus klausimus.

Trečiadienį Alytaus Volungės progimnazijos tėvai informuoti, kad smurtu įtariamas aštuntokas negalės lankyti mokymo įstaigos iki balandžio 14 dienos.

Alytaus „Volungės“ progimnazijos komentaras

Konfliktas tarp dviejų mokinių įvyko 2023-03-08 12.55 val. (prasidedant šeštai pamokai), mokiniai laukė į pamoką ateinančios mokytojos. Aštuntokas panaudojo fizinę jėgą prieš 7 klasės mokinį, kumščiais suduodamas jam į veidą. Po gautų smūgių septintokui prireikė skubios medicininės pagalbos, kuri buvo operatyviai suteikta. Informuoti apie įvykį ir iškviesti atvykti į progimnaziją abiejų mokinių tėvai. Iškviesta greitoji medicinos pagalba ir policijos pareigūnai. Apie įvykį tą pačią dieną informuotas Alytaus vaiko teisių apsaugos skyrius, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas, Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorius. Konsultuotasi su Alytaus miesto pedagogine psichologine tarnyba.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: