Dzūkų žinios

Vietoj kelionės po Europą – du mėnesiai už grotų

Dalintis:

O viskas – dėl suklastoto, kaip įtariama, dokumento. Pasieniečiai demaskavo Moldovoje gimusį vyrą, kuris jiems pateikė, įtariama, suklastotą tapatybės kortelę, neva išduotą Rumunijoje.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Lazdijų rajone, Tarnaukos kaimo apylinkėse, sustabdė patikrinti autobusą, vykstantį maršrutu Praha–Pernu (Pärnu). Šiuo Lenkijos įmonės autobusu į Estiją keliavo ir 40 metų Moldovos pilietis. Tikrindami šio vyro daiktus, pasieniečiai aptiko greičiausiai padirbtą Rumunijos piliečio asmens tapatybės kortelę, neva išduotą to paties asmens vardu.

Moldavas VSAT pareigūnams paaiškino nežinojęs, kad ši asmens tapatybės kortelė – netikra. Vyras netgi negalėjo pasieniečiams nurodyti, kada ir kas jam davė šį dokumentą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Moldavui už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Moldovos piliečiui tęsti kelionės į Estiją neleista, jis buvo sulaikytas iki 48 valandų. Vakar teismas leido šį vyrą suimti dviem mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė.

vsat.lrv.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: