Dzūkų žinios

1 000 000 000 eurų investicijų ir 1 300 naujų darbo vietų: Lietuva informavo kaimynus apie grandiozinį energetikos projektą

Dalintis:

Lietuva planuoja vystyti vėjo energetiką Baltijos jūroje. Vienam iš planuojamų vėjo elektrinių projektų Energetikos ministerijos užsakymu VšĮ Pajūrio tyrimų ir planavimo institutas atlieka poveikio aplinkai vertinimo (PAV) procedūras.

Šis projektas  yra vienas iš svarbiausių Lietuvos energetinės nepriklausomybės projektų, kuris itin padidins vietinės elektros energijos gamybą iš atsinaujinančių energijos išteklių ir sumažins Lietuvos priklausomybę nuo elektros importo bei užtikrins mažesnes elektros kainas gyventojams.

Numatoma, jog 2028 m. Lietuvos teritoriniuose vandenyse ties Palanga pradėsiantis veikti jūrinio vėjo parkas Baltijos šalyse pritrauks virš 1 mlrd. eurų investicijų ir sukurs apie  1 300 naujų darbo vietų.

700 MW galios vienas vėjo elektrinių parkas Baltijos jūroje galėtų pagaminti iki 3 TWh žaliosios elektros energijos per metus. Tai užtikrintų iki ketvirtadalio dabartinio Lietuvos elektros energijos poreikio.

Jūrinio vėjo elektrinių parkas bus vystomas Baltijos jūroje, todėl, vadovaujantis Helsinkio ir Espo konvencijų reikalavimais, buvo informuotos Baltijos jūros valstybės. Antradienį vykusių tarpvalstybinių konsultacijų metu aptartas planuojamų statyti vėjo elektrinių poveikis aplinkai su Latvijos ir Lenkijos visuomene ir institucijų atstovais.

Lietuva lauks Danijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos ir Švedijos visuomenės ir institucijų pastabų bei pasiūlymų. Į juos bus atsižvelgta, kai pasibaigus tarpvalstybinėms ir nacionalinėms PAV procedūroms, Aplinkos apsaugos agentūra priims sprendimą dėl planuojamų statyti jūrinio vėjo elektrinių poveikio aplinkai.

Tarpvalstybines PAV konsultacijas organizuoti įpareigoja Espo konvencija.

Daugiau informacijos apie šį projektą galima rasti Energetikos ministerijos interneto svetainėje ir www.offshorewind.lt svetainėje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: