Dzūkų žinios

Alytaus apskr. VPK drono naudojimas renginiuose

Dalintis:

Pernai metų pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės policijos atstovams dovanotas dronas tapo puikiu pagalbininku ne tik užkardant kelią nusikalstamoms veikoms, bet ir vykdant prevencinę veiklą. Nors šis prietaisas pasitelkiamas ir eismo įvykių vietos fiksavimui, tačiau dėl turimo termovizoriaus jis itin naudingas vykdant žmonių paiešką. Prasidėjus šiltajam metų laikui kai organizuojama vis daugiau viešų renginių, dronas naudojamas ir aplinkos stebėsenai tiek šviesiu, tiek ir tamsiu paros metu masiniuose Alytaus apskrities renginiuose, susibūrimuose ar šventėse.

Alytaus apskr. VPK pareigūnų naudojamas donas turi ir veidų atpažinimo sistemą, kuri dažnu atveju padeda nustatyti nusižengusius asmenis ir kartu fiksuoti veiką. Pavyzdžiui, balandžio 19 d. vykusių futbolų varžybų tarp DFK Dainava ir FK Žalgiris varžybų metu, buvo nerimaujama dėl galinčių kilti nesklandumų tarp komandų fanų, todėl viso renginio metu teritorija buvo stebima dronu.

Artėjant kitoms miesto šventėms, Alytaus apskrities policijos pareigūnai ne tik dalyvaus  renginiuose, bet ir toliau aktyviai naudos bei stebės situaciją iš aukščiau skraidančiu dronu.

Linkime saugių susitikimų !

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: