Dzūkų žinios

Alytuje viešėjo Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene

Dalintis:
Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene padėjo gėlių prie paminklo Dainavos apygardos partizanams. (Alytaus miesto sav. nuotr.)

Viešnagės metu Prezidentas padėjo gėlių prie paminklo Dainavos apygardos partizanams Senamiesčio skvere, su Alytaus miesto savivaldybės vadovais aptarė savivaldybių finansinį savarankiškumą, kitus regionams aktualius klausimus, susitiko su alytiškiais.

Susitikęs su Aplinkos ministerijos, kitų aplinkos apsaugos institucijų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybinės miškų urėdijos vadovais Prezidentas aptarė aplinkos apsaugos sistemai kylančius iššūkius ir pabrėžė, kad aplinkosauga negali likti vien deklaruojamu valstybės prioritetu. Už aplinką atsakingos valstybės institucijos turi aktyviai bendradarbiauti, keistis informacija ir ne tik užtikrinti greitą ir efektyvų reagavimą įvykus ekologinėms nelaimėms, bet ir užkirsti kelią pažeidimams, susijusiems su aplinka. 

Pilietiškumo pamokoje su Alytaus gimnazijų vyresniųjų klasių mokiniais šalies vadovas aptarė pilietiškumą, savanorystę, geopolitinę situaciją, artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje. Sakurų sodinimo šventėje Žaliojoje gatvėje sakurų alėjoje prezidentas G. Nausėda kartu su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu ir Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje Ozaki Tetsu pasodino sakuras. Prezidentui sakurą padovanojo olandų įmonė Boomkwekerij Udenhout, kurios vadovas Willian de Jong.

D. Nausėdienė, apsilankiusi lopšelyje-darželyje „Girinukas“, pasidžiaugė, jog čia vaikams kuriamos skirtingos patirtys per veiklų įvairovę: keramikos, dailės, krepšinio, futbolo, robotikos, muzikos užsiėmimus, darželyje taip pat įrengtas baseinas ir sporto salė, įvairūs kampeliai, Kneipo sveikatinimo takelis, druskų kambarys.

Pirmoji ponia pažymėjo, kad investicijos į ankstyvąjį ugdymą, nepaliekant nė vieno vaiko užribyje, neabejotinai atsiperka su kaupu, kadangi fizinė, psichinė, emocinė, socialinė sveikata yra pagrindas tolesnei vaiko brandai ir sėkmei. D. Nausėdienė pasidžiaugė lopšelio-darželio įtraukiojo ugdymo principų taikymu, siekiant atliepti kiekvieno vaiko poreikius.

D. Nausėdienė taip pat lankėsi Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje, kur bendravo su pedagogais ir mokiniais.

Ši katalikiška mokykla vienintelė Alytuje įgyvendina tarptautinio bakalaureato programą, kuri dėstoma daugiau nei 150 pasaulio šalių ir kurioje ugdymas, taikant tarptautinę mokymo programą, yra holistinis, puoselėjantis intelektinius, asmeninius, emocinius ir socialinius įgūdžius. Šiuo metu Lietuvoje licencijas turi ir tokias programas vykdo 15 mokyklų.

„Džiaugiuosi Jūsų ambicijomis, drąsa ir pasiryžimu rinktis sunkesnį kelią. Esate įrodymas, kad tarptautinio išsilavinimo galimybės gali būti pasiekiamos ir regioninių mokyklų auklėtiniams. Ne mažiau svarbus ir jūsų dėmesys įtraukiajam ugdymui, siekiant užtikrinti sąlygas kiekvienam mokiniui plėtoti savo galias ir gebėjimus, gauti reikiamą pagalbą, patirti sėkmę mokantis, būti nediskriminuojamam dėl savo kilmės ar poreikių įvairovės“, – sakė pirmoji ponia.

Lankydamasi Alytuje pirmoji ponia susitiko su šiame regione gyvenančių ukrainiečių bendruomenės nariais. Bendraudama su ukrainiečiais D. Nausėdienė domėjosi jų galimybėmis gauti reikalingą informaciją, taip pat socialines, kultūrines, švietimo ir kitas paslaugas, teiravosi bendruomenės narių nuomonės apie jiems sudaromas galimybes įsilieti į darbo rinką, kalbėjosi kitais ukrainiečiams aktualiais klausimais.

Pavakare Alytaus kultūros centre Prezidentas G. Nausėda ir pirmoji ponia susitiko su Alytaus gyventojais ir atsakė į jiems rūpimus klausimus.

Anot Prezidento, susitikimai su vietos bendruomenėmis suteikia galimybę suprasti ir pamatyti, kaip tose vietovėse gyvena žmonės, ir leidžia priimti gerus sprendimus bet kurioje srityje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: