Dzūkų žinios

Beveik 50 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų jau deklaravo pajamas

Dalintis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad beveik 50 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų jau deklaravo pernai gautas pajamas: 37 tūkst. gyventojų pateikė pajamų mokesčio deklaracijas, kuriose deklaravo grąžintiną 11 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą, 8 tūkst. gyventojų deklaravo mokėtiną 3 mln. eurų GPM sumą.

„Dėkojame gyventojams, kurie jungiasi prie Elektroninės deklaravimo sistemos (EDS) ir nelaukiant paskutinės dienos deklaruoja pajamas. Pastebime, kad šiemet gyventojai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamų deklaracijas teikia aktyviau“, – teigia Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, jog praėjusiais metais deklaracijas Alytaus apskrityje iš viso pateikė apie 71 tūkst. gyventojų, iš kurių didžioji dalis tai padarė laiku – iki gegužės 2 d.

VMI primena, kad pajamų mokesčio deklaracijos turėtų nepamiršti pateikti visi gyventojai pernai vykdę individualią veiklą (su pažyma ar įsigiję verslo liudijimą) – net ir tuo atveju, jeigu pajamų iš vykdytos veiklos negavo.

Taip pat iki gegužės 2 d. gyventojo (šeimos) turto deklaraciją turi pateikti asmenys, kuriems tokia pareiga atsirado dėl eitų pareigų: politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių ir viešųjų įstaigų, savivaldybių, valstybės įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai ir kiti asmenys bei jų šeimų nariai. Mokesčių administratoriaus duomenims, turto deklaracijas pateikė daugiau nei 1 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų, dar apie 5 tūkst. asmenų tai padaryti liko mažiau nei trys savaitės.

Pajamų mokesčio dalį paramai skirti gali tie gyventojai, kurie praėjusiais metais sumokėjo GPM nuo savo gautų pajamų (atlyginimas, pelningai parduotas turtas, pajamos iš savarankiškos veiklos ir kt.). Tai padaryti galima e. būdu prisijungus prie EDS.

Papildomos paslaugos palengvinsiančios pajamų deklaravimą

Visą informacija apie deklaravimą rasite www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu bei pateikus klausimus skaitmeniniam asistentui Simui. Deklaravimo instrukcijas rasite VMI Youtube kanale. Naujienos skelbiamos VMI Facebook ir LinkedIn paskyrose. Norinčius sudalyvauti nuotolinėse grupinėse deklaravimo konsultacijose – kviečiame registruotis į renginius čia.

Gyventojams, norintiems pasikonsultuoti mokesčių klausimais telefonu 1882 (8 5 2605 060) nebūtina laukti eilėje – užsisakius VMI skambutį per Mano VMI, konsultantas pats paskambins klientui nurodytu laiku. Taip pat Mano VMI identifikavimo telefonu paslaugą pasirinkę gyventojai konsultacijų telefonu sulaukia greičiau, nes sistema automatiškai perkelia skambutį į eilės priekį.

Primename, jog neturint galimybės pajamas deklaruoti savarankiškai per EDS, nebūtina vykti į VMI aptarnavimo padalinį, nes šią paslaugą teikiame ir telefonu 8 5 2191 777 > Pajamų deklaravimas (spausti 1). Atkreipiame dėmesį, kad atvykimui į aptarnavimo padalinį būtina išankstinė registracija vizitui čia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: