Dzūkų žinios

Valdas Petras Mikelionis: „Vicemero kabineto duris uždarau puikios nuotaikos“

Dalintis:
V. P. Mikelionis.
„Gyvenimo būdas visai nesikeis. Dalyvausiu Liberalų sąjūdžio veikloje, nors ir negavome vietų Taryboje“, — sakė V. P. Mikelionis.

Valdžių kaitos laikotarpis yra sudėtingas – vieniems atveria naujas galimybes, kitiems atima darbo kabinetus ir patogius postus.

Praėjusią savaitę vykęs paskutinis šios kadencijos Tarybos posėdis kai kuriems politikams tapo atsisveikinimo su rajono politiko karjera diena. Net dešimt buvusių pasibaigusios kadencijos Tarybos narių nebedirbs naujojoje Taryboje. Vienas iš jų – ilgametis Tarybos narys, ne vieną kartą mero pavaduotoju rinktas Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas Valdas Petras Mikelionis.

Praėjęs antradienis buvo paskutinė V. P. Mikelionio darbo mero pavaduotojo poste diena. Dabar jau buvęs vicemeras sakė, jog kabinetą palieka labai geros nuotaikos ir rengiasi nerti į kitas veiklas.

Apie politiko duoną, išmoktas pamokas, naujus iššūkius kalbamės su V. P. Mikelioniu.

Ar išeinate iš politikos?

– Ne, iš politikos neišeinu, tik keičiu darbo formas ir kryptį. Einu į žemės ūkį, turiu ekologinį ūkį, dar teikiu agropaslaugas, taip pat toliau aktyviai dalyvausiu Liberalų sąjūdžio veikloje.

Politikoje esate nuo 1990 metų. Kokie politinės veiklos įspūdžiai, kokios pamokos? Kas lieka atmintyje?

– Lieka tik geri prisiminimai. Žinoma, buvo ir sunkių dienų. Ypač didelė nuoskauda dėl žiniasklaidos, kiek spauda rašė apie mane, tai beveik visą laiką blogai. Buvo apie 20 proc. tiesos ir 80 proc. išsigalvojimo, melo. Pavyzdžiui, kad ir šioje kadencijoje. Mane išrinko vicemeru, o po pusmečio spauda rašė, kad mes su S. Petrausku rengiame perversmą ir norime I. Šaparauskienę nuversti. Nulis tiesos.

Nepavyko užsiauginti politinės „skūros“?

– Per tiek metų tikrai užsiauginau, bet pradžioje būdavo skaudu, kai netiesą rašydavo, o paskui jau prie to įpratau. Tiek metų dirbant politikoje, reikėjo išmokti diplomatijos, niekada nelaikyti piktumo, nekeršyti, nes viskas atsisuka bumerangu. Politikoje vienu metu gali būti draugas, o paskui tapti oponentu ar priešu. Esu penkis kartus rinktas į Tarybą. Dirbau seniūnu, paskui perėjau į vicemerus, vieną kadenciją mero pavaduotoju dirbau visą kadenciją. Paskui buvau mero patarėjas, vėl tapau vicemeru pusę kadencijos. O šioje kadencijoje negalvojau, kad teks dirbti vicemeru. Sugriuvo koalicija, ir man pasiūlė dirbti vicemeru. Malonu, kad mano kandidatūrai visi Tarybos nariai pritarė vienbalsiai.

Išeisite ūkininkauti. Ar tai Jūsų svajonė ir visiškas gyvenimo būdo pakeitimas?

– Ne, gyvenimo būdas visai nesikeis. Dalyvausiu Liberalų sąjūdžio veikloje, nors ir negavome vietų Taryboje. Man niekas nesikeičia, dirbau žemės ūkyje ir anksčiau, tik savaitgaliais. Turime 80 ha žemės, tai yra kas daryti, dirbsime kartu su sūnumi. Niekas nesikeis, tik gal tai, kad nebūsiu kabinete šalia merės, bet būsiu savo kabinete namuose. Tvarkysiu žemės ūkio paramų projektus, tai laisvalaikiu dariau ir anksčiau.

Kaip bus su muzika?

– Kaip grojau, taip ir toliau grosiu, grupė „Kryžkelė“ turi gerą repertuarą, kvieskite ir pagrosime per šventes.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: