Dzūkų žinios

Arūnas Sujeta: „Sėkmę lėmė puikus komandinis darbas“

Dalintis:
Neseniai Lietuvos kultūros taryboje buvo pristatyti Lietuvos miestų ir rajonų kultūros reitingai. Pagal juos, Lazdijams teko itin aukšta – aštuntoji vieta tarp visų 60-ies šalies savivaldybių.

Lazdijiečiai ir mūsų rajono svečiai nepaneigs fakto, jog kultūrinis gyvenimas mūsų rajone tikrai spalvingas ir įvairus. Originaliai pažymimos valstybinės šventės, kūrybingai organizuojami patriotiniai renginiai, vyksta daug ir įvairių švenčių, pramogų.

Toks aktyvus kultūrinis Lazdijų gyvenimas neliko nepastebėtas ir nacionalinių institucijų, vertinančių šalies regionų kultūros situaciją. Neseniai Lietuvos kultūros taryboje buvo pristatyti Lietuvos miestų ir rajonų kultūros reitingai. Pagal juos, Lazdijams teko itin aukšta – aštuntoji vieta tarp visų 60-ies šalies savivaldybių. Akivaizdu, jog tai puikus rezultatas ir deramas mūsų rajono kultūros darbuotojų triūso įvertinimas.

Šis tyrimas buvo labai įvairiapusis, todėl pateikti rezultatai objektyvūs ir tiksliai atspindintys kultūrinio gyvenimo situaciją šalies savivaldybėse.

Toks puikus Lazdijų rezultatas – pelnytas rajono kultūros darbuotojų veiklos įvertinimas.

Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta.

Apie šį reitingą, sėkmės priežastis ir rajono kultūros politiką kalbamės su Lazdijų kultūros centro direktoriumi Arūnu Sujeta.

Ar Jus nustebino toks aukštas Lazdijų kultūros reitingas?

– Nesigilinau į tuos reitingus, ne dėl reitingų dirbame, tačiau malonu, jog mus taip gerai įvertino. Tai buvo netikėta. Jei įvertino, tai reiškia, pataikėm į dešimtuką.

Kaip Jums atrodo, kas lėmė tokį gerą rezultatą?

– Tekdavo girdėti, kad žmonės gerai atsiliepia apie mūsų darbą. O šis rezultatas – objektyvus mūsų darbo įvertinimas. Manau, kad tą lėmė puikus mūsų komandos darbas. Labai tuo džiaugiuosi. Daug žmonių prie tokio rezultato prisidėjo, dažnai tie žmonės net nematomi. Tačiau kai kiti įvertina, ypač tie, kurie susiję su kultūra, tai labai malonu. Statistikos neapgausi.

Kokie renginiai numatyti šią vasarą?

– Aktyviai ruošiamės vienam iš svarbiausių metų renginių – „Pasienio fiestai“, prieš tai dar bus patriotinis renginys Kalniškėje. Mums priekaištauja, kad daug lėšų skiriame „Pasienio fiestai“, siūlo taupyti. Mano nuomone, taupymas yra protingas pinigų investavimas. Įdėtas euras į kultūrą sugrįžta keleriopai didesnės vertės. O taupyti ir nieko nedaryti yra visiškas absurdas. Mums svarbu pateikti žmonėms kokybišką renginį ir reginį. O kritikams pasakyčiau: „Ar bandėte patys kada nors surengti vaiko, žmonos ar vyro gimtadienį?“

Ar sudėtinga pasirinkti ir prisikviesti atlikėjus į Lazdijus?

– Tie didieji atlikėjai, su programomis, važiuoja už pinigus, tačiau reikia atsirinkti, kas tuo metu populiaru, kas tinka mūsų žmonėms. Juk kas sostinėje patinka, nebūtinai reiškia, kad patiks ir mūsų žmonėms. Tiriame aplinką, apsiklausiame jaunimo ir priimame atitinkamus sprendimus. Dar reikia įvertinti, kas tinka jaunimui, paskui – kas vyrams ir merginoms patiks. Jei atlikėjas gražus vyras, jis moterism patiks ir ne tik dėl dainavimo. Tai maža, bet svarbi detalė.

Ko norėtumėte palinkėti patys sau šio puikaus kultūros reitingo rezultato fone?

– Kad turėtume laiko kūrybai, nes dabar labai daug techninio, nematomo darbo. O renginius reikia padaryti įdomius. Linkiu kolegoms daugiau laiko kūrybai.

O pinigų?

– Pinigų niekada nebus per daug. Tačiau ne viską padaro pinigai, reikia žmogiškųjų išteklių, kad tuos pinigus kūrybingai panaudotum.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: