Dzūkų žinios

Fuerteventūra – unikalus ir daugelio neatrastas Europos kampelis

Dalintis:

Kanarų salose įsikūrusi Fuerteventūra yra išskirtinis gamtos kampelis, kuriame turistai gali susipažinti su autentiška Kanarų salų kultūra, kraštovaizdžiu ir gyvenimo būdu. Ši sala pasižymi unikaliu gamtos grožiu, įdomia istorija ir žavingais vietiniais miesteliais bei kaimeliais. Tad, jei dar nežinote, kur šį pavasarį ar vasarą galėtumėte nukeliauti, nieko nelaukite ir įsigykite bilietus į Fuerteventūrą!

Nuostabūs paplūdimiai ir krištolo skaidrumo vanduo

Salos pakrantė yra pagrindinis traukos objektas – čia yra daugiau nei 150 nuostabių paplūdimių ir krištolo skaidrumo vanduo. Ji tinka tiek vandens sporto entuziastams, tiek saulės vonių mėgėjams ar gamtos mylėtojams. Vienas žymiausių salos paplūdimių – Corralejo, esantis šiaurinėje pakrantėje. Jis tęsiasi daugiau nei 10 km, todėl kiekvienas ras vietelę, kurioje galės atsipalaiduoti ir pailsėti. Be to, paplūdimį supa kopos, kurios kraštovaizdžiui suteikia papildomo grožio ir tarsi leidžia atsiriboti nuo likusio pasaulio.

Lauko pramogos

Mėgstantiems aktyvų poilsį lauke Fuerteventūra taip pat yra puiki atostogų kryptis. Pėsčiųjų žygiai, važinėjimas dviračiu ar vandens sportas – rinktis jums. Dėl nelygaus reljefo ir unikalaus kraštovaizdžio sala yra idealus kampelis tiems, kurie mėgsta leistis į žygius, kadangi nuo takų atsiveria unikalūs gamtos vaizdai. Taip pat populiaru Fuerteventūroje važinėti ir dviračiais, nes daugelis maršrutų veda per miestelius ir kaimus, leidžiančius pažinti tradicinį salos gyvenimą.

Gastronomijos rojus

Kalbant apie maistą, Fuerteventūra yra tikras gastronomijos rojus. Salos virtuvei didelę įtaką daro jos vieta, nes didžioji dalis patiekalų yra gaminami, naudojant šviežias jūros gėrybes ir vietoje užaugintus produktus. Turistai gali paragauti įvairių tradicinių Kanarų salų patiekalų, pavyzdžiui, papas arrugadas (virtų bulvių patiekalo), mojo padažo ir pella de gofio (iš skrudintų grūdų miltų gaminamos tešlos).

Jokio masinio turizmo

Galiausiai, vienas iš patraukliausių Fuerteventūros privalumų yra tai, kad ji dar nėra ta sala, į kurią masiškai plūstų žmonės iš viso pasaulio. Tai reiškia, jog čia tikrai nerasite labai daug turistų bei galėsite pasimėgauti ramybe. Ši sala ypač tiks visiems, norintiems pabėgti nuo kasdienio streso ir pasimėgauti lėtesniu gyvenimo tempu. Tad, jei dar neturite skrydžių bilietų į Fuerteventūrą, juos įsigyti galite – https://lektuvubilietai.lt/lt/flights/countries/es-keliones-i-ispanija/fue-skrydziai-i-fuerteventura.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: