Dzūkų žinios

Santaikos ir Ulonų g. vėl galės riedėti sunkvežimiai?

Dalintis:

Kelininkai Santaikos gatvėje tęsia darbus ir juos žada baigti 2024 metais, o po to grįš į Ulonų gatvę ir sutvarkys atkarpą nuo Varėnos g. iki miesto riboženklio.

Rekonstrukcija susideda iš penkių etapų. Dvi atkarpos jau padarytos, trečiąją nuo Likiškėlių gatvės žiedo iki degalinės „Baltic Petroleum“, kurioje šiuo metu ir dirba kelininkai, tikimasi baigti vasaros pradžioje. Kitą atkarpą, Simno–Seirijų žiedinės sankryžos kryptimi, planuojama baigti 2024 metais, bet Statybos sk. vedėjos pavaduotojas Sigitas Stumbras mano, kad darbus pavyks atlikti greičiau, o eismas miesto išvažiavimo link bus atnaujintas dar šiemet. Baigę darbus Santaikos gatvėje kelininkai vėl grįš į Ulonų gatvę ir dirbs nuo Varėnos gatvės iki miesto riboženklio. Ši atkarpa, Sigito Stumbro teigimu, geriausios būklės, todėl rekonstruojama paskutiniu etapu.

Dalis Alytaus miesto eismo dalyvių viešoje erdvėje priekaištauja, esą gatvės pralaidumas po remonto nepadidėjo, jį stabdo saugumo salelės, gatvėje nepadaugėjo eismo juostų, o projekto įgyvendinimo terminai per ilgi.

„Planuojame eismą atnaujinti (nuo Likiškėlių g. žiedo iki Alytaus riboženklio – red.) rugpjūčio 25 dieną, bet minėta gatvė bus tik su dalimi asfaltbetonio sluoksnio. Gali būti, neturėsime šimtu procentų baigtos gatvės iki naujų metų, nebus paklotas viršutinis asfalto sluoksnis, tačiau eismas gatve bus atnaujintas. Kalbant apie atnaujinamas Santaikos ir Ulonų gatves, jos neišplatėjo dėl keliamų tokioms gatvėms reikalavimų. Jeigu gatvė platesnė nei 9,5 metro, tuomet perėjose turi būti įrengiamos salelės, be to, taip salelėmis dirbtinai mažinamas greitis probleminėse vietose“, – sakė S. Stumbras.

Abiejose tvarkomose gatvėse bus paklotas dešimties centimetrų asfalto sluoksnis ir 4 centimetrų tyliojo asfalto danga, todėl išlieka tikimybė, kad darbams pasibaigus naujomis gatvėmis vėl galės riedėti sunkvežimiai. Pasak Alytaus miesto savivaldybės Statybos sk. vedėjos pavaduotojo S. Stumbro, diskusija, ar leisti važiuoti sunkvežimiams atnaujintomis Ulonų ir Santaikos gatvėmis vyksta nuo 2014 metų, esą sprendimai bus vėliau, kadangi šios gatvės jungia krašto kelius – sprendimai dėl eismo bus derinami su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Darbus Santaikos gatvėje vykdo UAB „Daugesta“ ir UAB „Alkesta“.  Paskutinį etapą planuojama baigti 2025 metais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: