Dzūkų žinios

Viskas, ką turite žinoti, apie vaikų burnos sveikatos priežiūrą

Dalintis:

Dantų priežiūra yra svarbi visais gyvenimo laikotarpiais. Kyla klausimas, kaip reikia rūpintis vaiko dantimis? Šiame straipsnyje, Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai, atsakys į svarbiausius klausimus, apie dantų implantacijos galimybę vaikams bei patars, kaip tinkamai prižiūrėti vaiko dantis.

Ar dantų implantacija saugi vaikams?

Nors dantų implantai suaugusiems yra visiškai saugus dantų atkūrimo būdas, vaikams jis nėra tinkamas. Dantų implantai yra įsriegiami į žandikaulio kaulą, o vaikų žandikaulis dar nėra pilnai susiformavęs. Dantų implantacija gali trukdyti kitų dantų dygimui ir formuoti netaisyklingą žandikaulį.

Kokio amžiaus pacientai yra tinkami kandidatai dantų implantacijos procedūrai?

Paprastai, dantų implantacija gali būti atliekama nuo 17-18 metų amžiaus. Tačiau tikslų atsakymą, apžiūros metu pateiks gydytojas odontologas. Jis turi patikrinti paciento burnos ertmės sveikatos būklę bei įvertinti žandikaulio kaulo tinkamumą implantacijai.

Dantų netekimas nelaimės metu

Jeigu vaikas žaidimo metu, arba patyręs traumą neteko danties, svarbu nedelsti ir apsilankyti pas odontologą. Jeigu į dantenas, nelaimės metu yra įstumiami pieniniai dantys, jie gali pažeisti nuolatinius dantis. Netekus danties, kuris dar nepradėjės dygti, į atsilaisvinusią vietą pradeda stumtis kiti dantys, todėl nelieka vietos išdygti nuolatiniam dančiui. Tai lemia dantų kreivumą, tarpo tarp dantų formavimąsi.

Vaikų dantų priežiūra

Pateiksime kelis patarimus, kaip reikia tinkamai pasirūpinti vaiko burnos sveikata.

  • Valymas bent du kartus per dieną. Vaikas taip pat kaip ir suaugęs žmogus, turi valyti dantis du kartus per dieną, po 2 minutes. Labai svarbu rinktis dantų pastą su fluoru, kuri stiprina emalį ir apsaugo dantis nuo ėduonies. Dantis reikia valyti ir su dantų siūlu, tad jeigu vaikas tai daro nenoriai, paverskite šį procesą žaidimu. Pavyzdžiui, pasakokite įvairias istorijas, kol jis valosi tarpdančius su siūlu.

Jeigu vaikas yra jaunesnis nei 6 metų, stebėkite, kaip jis valo dantis šepetėliu. Įsitikinkite, kad jis ant šepetėlio užsiteptų žirnio dydžio pastos masę, bei vėliau ją išspjautų, o ne nurytų.

  • Tinkama mityba. Vaikai mėgsta valgyti įvairius saldumynus, užkandžiauti tuščių angliavandenių turinčius maisto produktus. Jie kenkia dantims, nes skatina bakterijų formavimasi ant dantenų. Geriausia, kuo anksščiau pradėti vaiką mokytis sveikos mitybos principų bei skatinti užkandžiams rinktis šviežias daržoves bei vaisius.

Taip pat, labai svarbu, kad vaikas reguliariai gertų vandenį. Jis nuplauna nuo dantų maisto likučius ir apnašas bei palaiko hidrataciją.

  • Reguliarus lankymasis pas odontologą. Tik odontologas, apžiūrėjęs vaiko dantis, gali nuspręsti apie jų būklę bei skirti laiku reikiamą gydymą.

Taigi, pristatėme jums pagrindinius aspektus apie vaikų dantų priežiūrą. Jeigu ieškote patikimo odontologo, kuris tinkamai pasirūpins jūsų bei jūsų vaiko dantimis, kviečiame atvykti į mūsų kliniką, ir susipažinti su gydytojais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: