Dzūkų žinios

Visuomenei atvertos dar nematytos Alytaus apylinkės teismo rūmų erdvės

Dalintis:

Retai pasitaikanti proga suteikta Alytuje dirbantiems žurnalistams. Alytaus apylinkės teismo  pirmininkė Irmutė Kliučinskienė atvėrė duris ir pasiūlė visuomenę susipažinti su teisingumą vykdančios įstaigos kasdienybe bei parodė padangų gaisro  bylos medžiagą, kurią sudaro apie 20 tūkstančių puslapių.

Alytaus apylinkės teismo rūmuose dirba dvylika teisėjų iš jų vienas vyras. Čia nagrinėjami ne tik teisiniai ginčai, bet ir skiriamos kardomosios priemonės. Tokiu atveju, į  teismo rūmus įtariamuosius atveža policijos ekipažas. Automobilis įvažiuoja į vidinį kiemą, kol teismas ruošiasi įtariamasis patalpinamas į vieną iš kelių laukimo kamerų. Dar viena patalpa skirta policijos pareigūnams.Jeigu teismo proceso metu kiltų pavojus jo dalyviams po teisėjo stalu yra pagalbos mygtukas.Visas teismo procesas fiksuojamas stacionariomis kameromis, daromas ir garso įrašas. Neretai dalis proceso dalyvių apklausiami nuotoliniu būdu, taip taupomos lėšos konvojavimui. Nuotolinis  tiek civilinių, tiek baudžiamųjų bylų nagrinėjimas reglamentuotos įstatymu ir yra įteisintas.

Nemaža  Alytaus apylinkės teisme nagrinėjamų bylų dalis yra susijusi su šeimų skyrybomis,  įrengta atskira erdvė vaikų apklausai. Nepilnamečiui nedaroma žala, jis nemato teisėjo, negirdi jo klausimų, mat bendraujama per psichologą. Tiesa, teisėjas, vaizdo kameros pagalba stebi atskiroje erdvėja apklausiamą vaiką.

Priimti sprendimą, kuris gali lemti tolesnį   žmogaus gyvenimą – atsakingas darbas, o dalis bylų itin sudėtingos. Irmutė Kliučinskienė parodė rezonansą šalyje sukėlusios ,,Ekologistikos” gaisro bylą. Ją sudaro per 100 tomų. Vieno tomo apimtis apie 200 puslapių. Tai – viena didžiausių bylų, kurią šiuo metu nagrinėja Alytaus temidės tarnai.

Teisiniams ginčams paisibaigus nereikalingi dokumentai išimami, o kiti keliauja į archyvą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: