Dzūkų žinios

Alytuje rekordiniais tempais žadama įrengti žiedinę sankryžą

Dalintis:

Šv. Benedikto gimnazijos moksleivių tėvams, kurie atžalas atveža į gimnaziją, – geros žinios. Iki rugsėjo pirmosios  Kepyklos ir Sudvajų gatvėje žadama įrengti žiedinę sankryžą. Viena problematiškiausių mieste, ypač rytinio piko metu, sankryža bus vienos juostos ir turėtų išspręsti spūsčių klausimą. Darbus planuojama pradėti dar birželio mėnesio pabaigoje ir bent vieną iš trijų asfalto sluoksnių pakloti iki rugsėjo pirmosios, tada ir turėtų būti atnaujintas eismas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Sigitas Stumbras.

„Sudvajų gatvės remontas susideda iš trijų etapų. Eismo sąlygas pagerino jau atidaryta Kernavės–Likiškėlių–Sudvajų žiedinė sankryža, čia sumažėjo įskaitinių eismo įvykių. Kita sankryža Kepyklos–Sudvajų ties penkiaaukščių garažais taip pat buvo komplikuota. Gal važiuojantys Sudvajų gatve jautė mažesnį diskomfortą, tačiau išsukti iš šalutinės Kepyklos g. ar Šv. Benedikto gimnazijos būdavo sudėtinga, ypač piko valandomis, todėl, rengiant projektą, čia irgi numatyta žiedinė sankryža. Įgyvendinant antrą etapą, gyventojai turėtų susitaikyti su galimais nepatogumais”, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Sigitas Stumbras.

Kad eismas į Vidzgirio mikrorajoną bus visiškai uždarytas, beveik neabejojama, esą tokiu atveju kelininkai  darbus atliks greičiau. Leidimą eismo uždarymui dar turi patvirtinti Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisija.

Kol vyks darbai, vairuotojai į Sudvajų gatvę galės patekti iš Topolių, Jaunimo gatvių ar važiuodami Santaikos gatve. Kai penkiaaukščių garažų pašonėje bus atidarytas žiedas, kelininkai toliau tęs Sudvajų gatvės remontą nuo Topolių gatvės iki Likiškėlių gatvės žiedo, kartu nutiesdami ir pėsčiųjų taką.

Įrengti žiedą ir sutvarkyti likusią Sudvajų gatvės atkarpą atsieis beveik du milijonus eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: