Dzūkų žinios

Jei ne uogos ir ne grybai… Nejuokinkit! Jei ne cigaretės

Dalintis:

Varėniškiai pasieniečiai sučiupo du jaunus vyrus, gabenusius kontrabandines cigaretes – vežte ir nešte.

Jei Joninių naktį Dzūkijos giriose išvysite sparčiai žingsniuojantį vyrą, nemanykite, kad jis paparčio žiedo ieško. To, ko ieškojo, jau surado – iš Baltarusijos atskraidintų ar iš anapus „verslo partnerių“ švystelėtų ryšulių su pigiomis cigaretėmis. Dabar svarbiausia – nepastebėtam grįžti namo ir nepatekti pasieniečiams į rankas. O ši užduotis – labai sudėtinga…

Ketvirtadienio vidurdienį išankstinės informacijos turėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kapčiamiestyje sustabdė automobilį „Audi A4“, kurį vairavo 27 metų vietos gyventojas. Apžiūrėdami automobilį, jo bagažinėje pasieniečiai rado septynis juodos spalvos paketus, kuriuose buvo 1 750 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į Kapčiamiesčio pasienio užkardą. Čia dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką jam pradėta administracinė teisena. Pažeidimas padarytas pakartotinai, todėl bauda bus didesnė – nuo 5 760 iki 6 000 eurų. Vyrui įteiktas šaukimas po kelių dienų atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kur bus nagrinėjama jo administracinė bylą. Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos taip pat šiame Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.

Ketvirtadienio popietę pasienio ruožą ties Latežerio kaimu (Varėnos r.) žvalgę Kabelių užkardos pasieniečiai pastebėjo vyrą, apsikrovusį devyniais stačiakampiais juodos spalvos ryšuliais. VSAT pareigūnai jį sulaikė, kad patikrintų. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 34-erių rokiškėnas.

Ryšuliuose aptikta 1 800 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 7 398 eurai. Rokiškėnui dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą pradėtos administracinės teisenos. Kitą savaitę atvykęs į Kabelių pasienio užkardą, jis sužinos, kokio dydžio administracinės baudos jam skiriamos.

VSAT Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: