Dzūkų žinios

Lazdijų ligoninė rengiasi lipti į sveikatos sistemos reformos traukinį

Dalintis:
Lazdijų ligininė
Ligoninės vadovui nerimą kelia ir Greitosios medicinos pagalbos (GMP) sistemos pertvarka, kai rajonuose nebelieka savarankiškų greitosios medicinos pagalbos stočių.

Visai netrukus Lietuvoje bus įgyvendinta sveikatos priežiūros įstaigų reforma, kuriai buvo ruoštasi ne vienerius metus. Savivaldybių tarybos turėtų apsispręsti, kokį reformos variantą turės pasirinkti kiekvieno rajono sveikatos įstaigos. Lipdama į permainų traukinį, Lazdijų ligoninė toliau plečia teikiamų paslaugų apimtis ir laukia politikų sprendimo.

Nerimauja dėl GMP ateities

Laikinasis VšĮ „Lazdijų ligoninė“ vadovas Vladimiras Jelisejevas šią savaitę apie tai daug diskutavo su Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariais ir laukia jų sprendimo.

„Nežinau, ar bus steigiamas naujas sveikatos centras ar dirbsime bendradarbiaudamos visos rajono sveikatos priežiūros įstaigos. Reforma nėra toks paprastas veiksmas, jam ilgai ruošėmės“, – sakė ligoninės vadovas.

Ligoninės vadovui nerimą kelia ir Greitosios medicinos pagalbos (GMP) sistemos pertvarka, kai rajonuose nebelieka savarankiškų stočių, o GPM sistema centralizuojama ir Lazdijų GPM inkorporuojama į Kauno GMP stoties struktūrą.

„GPM atlieka labai svarbią funkciją, todėl ji turi veikti greitai ir efektyviai. Man neramu, jog po pertvarkos Lazdijuose gali likti tik viena GMP brigada, kuriai bus sudėtinga visur suspėti. Žinoma, esant reikalui, atvyks GMP brigada iš kito rajono, bet tai užtruks. Kartais net minutės lemia žmogaus gyvybės išgelbėjimą“, – sakė V. Jelisejevas.

V.-Jelisejevas
Laikinasis VšĮ „Lazdijų ligoninė“ vadovas Vladimiras Jelisejevas džiaugėsi, jog ligoninė gali lazdijiečiams pasiūlyti vis daugiau medicinos paslaugų.

Plečiasi paslaugų spektras

Jis džiaugėsi, jog ligoninė gali lazdijiečiams pasiūlyti vis daugiau medicinos paslaugų.

„Pas mus pradėjo dirbti gydytoja ginekologė, kuri užsiėmė moterų patikra dėl onkologinių susirgimų. Šis darbas davė rezultatų, dvidešimčiai pacienčių buvo nustatyti onkologiniai susirgimai, kuriuos toliau gydys onkologai, bus išgelbėta ne viena gyvybė“, – sakė V. Jelisejevas.

Jis sakė, jog Lazdijuose nuo šiol galima gauti ir kvalifikuotą gastroenterologinę pagalbą. Šios srities specialistas konsultuoja ligonius ir gali atlikti modernius tyrimus.

„Geriname ir Priėmimo skyriaus darbą. Man pavyko prikalbinti aukštos kvalifikacijos gydytoją iš Marijampolės atvykti į Lazdijus ir prižiūrėti šio skyriaus darbą. Manau, kad šis skyrius dabar dirbs dar geriau“, – sakė ligoninės vadovas.

Žino apie nesuteiktą pagalbą

Kalbant su V. Jelisejevu, jis buvo paprašytas pakomentuoti socialiniuose tinkluose paviešintą informaciją apie tai, kaip vienas Lazdijų ligoninės gydytojas, atvykstantis dirbti pas mus iš Marijampolės, nesuteikė pagalbos traumą patyrusiai lazdijietei.

„Žinau apie tą įvykį. Tiesa, jokio oficialaus skundo dėl šios situacijos dar negavau, todėl oficialaus tyrimo nepradėjome. Ligoninės viduje mes šią situaciją esame aptarę. Nenoriu leistis į gilesnius komentarus, kas kaltas, kas nekaltas, tačiau aišku tai, jog tokios situacijos nedidina ligoninės prestižo. Konflikte dalyvavusiam gydytojui esu pasakęs, kad jis ieškotų sau pamainos“, – kalbėjo V. Jelisejevas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: